Poslouchat country znamená žít country . . .

Kalfest Břidličná

14.08.2010 10:58

Kalfest Břidličná byl v pohodě 31.7.2010 

Přehlídka místních i několika vzdálenějších kapel, většinou Folk Country a Tramp žánru, proběhla tradičně  v areálu Klubu Biatlonu Břidličná na Nerudově ulici v sobotu 31.7.2010 od 14:30 hodin. Protože jsem našel v programu festiválku několik nových, neznámých jmen, byl jsem zvědavý, kdo v nich hraje a co hrají.

Fotoalbum z Kalfestu 2010 je zde 

https://picasaweb.google.cz/nbhudba/KalfestBridlicna2010?feat=embedwebsite#

Pořad moderoval René Šváb Litvík, z NSPB a Wolného sdružení Břidličná. Z plánovaných účastníků přehlídky, se z důvodu nemoci, omluvila bubenická Grupa 96. Ale ta stejně má do FCT kapely dost daleko.

Z kapely Červená nejede se vyklubal "Rajzlerův klan" a Toby Tobyška. Vlastně to byli Zlomeňáci bez Fricka a Nevolníka., obohacení o krásný hlas Martiny , také z rodu Rajzlerů.

Petr Toby Tobyška a Jirka Rajzler ml. doplnili dva rýmařovské členy bývalého Arrestu Bruntál, a asi po čtyřleté přestávce tak došlo vzkříšení kapely , tentokrát se sídlem v Rýmařově.

Pod názvem Dunibuch se objevila modifikovaná sestava bývalého Dallasu Uničov. Název byl nedávno vybrán dle reakce jednoho  diváků .("Nejlepší byl ten dunibuch"). A také proto, že oproti Dallasu je Dunibuch při hledání na Internetu zcela unikátní.

Hrnek z Ostravska přijel jen v mužském složení, protože se jim "děvčata" rozprchla po světě. A další zpěvačka, koncert nestihla. protože odložili čártrové lety. (Co se týče sídla kapely - z Hlučína už není nikdo. I v Ostravě snad už nikdo není. Většina je z Frýdku Místku a okolí.)
 

Poprve vystoupil na Kalfestu A.M.Úlet (Adamců muzický úlet). Blanka a Janek Adamcovi s Honzou Dobiášem a posilou Areem Shankarem s kořeny z Indie. Jen škoda, že vystupovali v "nejhlučnější době" kalfesťáckého odpoledne, a nevybojovali si větší pozornost publika. Ale to je  dost úděl muzikantů, kteří nechtějí  jen opakovat osvědčené evergreeny let minulých , ale přinést do muziky i něco nového. Jako bývalí chrámoví zpěváci si moc dobře rozuměli s místními členy z Bernardini - Bertou, Renkem, a Honzou H. Bohužel měli čas jen na popovídání. Ale snad je uslyšíme i někde společně zpívat.

Jaksi navíc vystoupilo duo otce a syna Hořínkových, kteří v minulosti bývali pravidelnými účastníky Kalfestů, nebo předchdců Kalfestu (zářijové narozeninové oslavy Kalašů a přátel).

Wolné Sdružení nechtělo pro různé problémy, snad na Kalfestu ani  vystoupit. Nakonec finišovali přehlídku v superWolné sestavě (:o))

V původní sestavě tak zahrály kromě A.M.Úletu, snad jen 3 kapely:

Zlomeňáci, osvedčená místní trampská kapela v čele s Frickem. (I když spolu toho za poslední rok v této sestavě  moc nenahráli. Jednu dobu to vypadalo na duo Fricek - Nevolník. Co bude po Eldorádu Sosnová 2010 je prý ještě ve hvězdách). Bohužel měli další hraní ve  Zlatých Horách a museli hrát hned jako první, kdy bylo odpoledne ještě hodně ospalé, a diváků dost málo.

Druhou kapelou , která hrála v plném lesku, byl Kelt Grass Band Stránské. Svou muzikou strhnul podvečerní obecenstvo. Myslím si, že jeho vítězství v diváckém hlasování bylo zasloužené. Našel snad nejlépe z kapel kompromis mezi populárním, exotickým a novým.
A.M.Úlet z Moravičan
 

Přehlídku ukončili "tradiční" countymeni z Kentauru Břidličná - Albrechtice. Ti měli na starosti i následující countrybál.

Ti co netančili, a tudíž jim začínala být zima, se postupně přemístili do biatlonové klubovny, kde v sejšnu hráli všichni, co měli  chuť. Byl tam jako zvěd i organizátor Horeckých strun. Snad to nebylo jen tou slivovičkou, když mi a muzikantům říkal: Přijeďte všichni co tu jste, v příštím roce na Horecké Struny! Klidně vypravím i autobus (:o)).

 

A jako tradičně - šéftrenér biatlonu oznámil asi ve 3 hodiny čas uzávěrky - 3:30. Mám  dojem , že se stejně pár minut přetáhlo. Ale v nejlepším je dobré přestat.
Závěrem nezbývá než poděkovat členům Klubu Biatlonu Břidličná, kteří poskytli areál a hostili nás diváky pochoutkami z grilu, a nenechali žízní zahynout. Peníze, které se vybraly půjdou na podporu  klubu, aby i nadále  šířil skvělé jméno  Břidličné v tomto sportu.
Nesmíme zapomenout na Městský Úřad, ani místní podnikatele a organizace, prostě všem kteří přispěli financemi nebo svým časem, dle svých možností.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010