Poslouchat country znamená žít country . . .

Již jste zaregistrovali že Žalman mění seskupení ?

24.07.2010 13:56

Ne, ne, kapela Žalman a spol. zatím funguje a hraje, ale vedle této produkce se více a více objevuje nová sestava Žalman a hosté.

Není žádnou novou informací, že část svého uměleckého života Pavel Žalman Lohonka strávil s Tondou Hlaváčem a Pavlínou Jíšovou, dokonce v posledních letech se jako Žalman a přátelé objevovali na podiích jako připomínka především starších Žalmanových písní, které se svého času obehrály, ale které nové a mladé publikum již nezná a které Žalman se svojím spolem již nehrával. Zdálo se, že půjde o projekt, kde vytěžuje ze sestavy Nezmarů a Žalmana kdy si pořadatel ze dvou kapel vytěžil třetí, ale další vývoj ukazuje jinam.

Se svým spolem hraje Žalman již 14 let (myslím teď sestavu s manželi Brožovými a Petrem Novotným) a proto určité oživení je jistě potřeba a to z obou dvou stran - jak muzikantské tak posluchačské. Přesto mne překvapilo, že projekt Žalman a hosté nabral na obrátkách.

Dneska má uskupení Pavel Žalman Lohonka, Petr Novotný (kapela Žalman a spol.) a další spoluhráči Tonda Hlaváč a Šárka Benetková (kapela Nezmaři) již vážně nakročeno. Počet koncertů stoupá, uskupení již vydalo první Maxising o 6 nových písní. Nejspíše právě k vůli této formaci změnil Žalman desing svých webových stránek.

Proto je sestavu Žalman a hosté začít brát opravdu vážně. Zároveň to i cosi naznačuje. Na jedné straně odklon od Žalmana a spol. a na druhé od Nezmarů (vždyť Jim a Zajda dneska hrají s Wabim Ryvolou také hodně samostatně - že by krize u Nezmarů).

No myslím si, že jsou všichni natolik profíci, že případnou ponorku lehce překonají, proč rušit něco, co funguje, a právě proto nové impulsy z obou stran.

Vítězem může být posluchač, neboť zkušení matadoři se spojili a budou nejspíše tvořit něco jiného, nového.

Vše podstatné najdeš na nových webovkách Žalmana zde - www.zalman.cz

Koncert sestavy Žalman & hosté (Pavel Žalman Lohonka, Antonín Hlaváč, Šárka Benetková, Petr Novotný) se uskuteční v neděli 8. srpna od 19.30 na venkovní terase hotelu Růže v podhradí Rožmberka na Českokrumlovsku.

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010