Poslouchat country znamená žít country . . .

Jirka Holoubek Trio

02.09.2012 15:34

Jirka Holoubek, Pavel Peroutka a Tomáš Stehlík. Sestava muzikantů, která spolu hraje necelý rok, ale jejichž jména nejspíše znáte z celé řady jiných projektů.

Jméno Holoubek není v žánru nic neznámého – otec Holoubek, známý výrobce skvělých kytar a nejen jich, syn Jiří je dnes především kytarista a zpěvák legendární skupiny Spiritual Kvintet, ale i bývalý hráč v bluegrassové skupině Reliéf, kde působil 16 let a která patřila svého času k nejlepším v Evropě. Na podiu taktéž zúročuje své mnohaleté moderátorské zkušenosti (průvodce ranním vysíláním Českého rozhlasu 2 – Praha).

Pavel Peroutka – kontrabasista k pohledání, za poslední roky hrál s Pavlínou Jíšovou a společně s Jirkou Holoubkem v Reliéfu, a nyní také ve Spiritual Kvintetu. Pavla jste ale mohli potkat v řadě dalších projektů. Hrál se Stráníky, s bratry Malinovými a dalšími uskupeními. Spíše by bylo kratší vyjmenovat kapely, se kterými ještě nehrál.

Klavírista Tomáš Stehlík je absolventem pražské Konzervatoře Jaroslava Ježka, který má za sebou taktéž řadu hudebních zkušeností. Jako člen Buddy Holly Show procestoval celou Evropu a jeho sóla v instrumentálních skladbách tria – to je hudební i vizuální zážitek.

Trio díky chytlavým textům a zajímavého spojení kytary, kontrabasu a kláves sklízí především po Praze a okolí velké úspěchy a vypadá to, že mají slibně nakročeno vyhrát i nějakou cenu.

Repertoár tohoto uskupení tvoří písně dynamické, svěží, rytmické, především z pera Jirky Holoubka, a jak sami o sobě říkají na pomezí folku a popu. Nejčastěji se týkají mezilidských vztahů, lásky a snů.

Jirka Holoubek Trio je sestava, o které určitě ještě uslyšíme, pokud spolu chvilku vydrží pohromadě. Ale jak známo, muzikant potřebuje volnost v rozletu, jedině tak může růst a obohacovat.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010