Poslouchat country znamená žít country . . .

Jimmy Bozeman & The Lazy Pigs

01.08.2012 01:59

Za tímto hudebníkem a sestavou The Lazy Pigs se skrývá zajímavý projekt nejen hudební, ale vůbec svojí existencí. Ústřední postavou je Jimmy Bozeman.

Tento americký písničkář má za sebou třicetiletou hudební kariéru, což samo o sobě není pro muzikanta nic mimořádného. Pro Jimmyho je ale netradiční skutečnost, že ve svém hudebním putování z Louisiany do Texasu a přes Mexiko zakotvil v roce 1991 v Praze, kde se usadil a tak co by americký občan již dlouhodobě působí a hraje v České republice.

Jimmy se narodil a vyrůstal v Louisianě a od mala byl ovlivňován především hudebními směry rytmus a blues a cajun. V rodné Louisianě dokončil svá studia v roce 1980 a přestěhoval se do Austinu v Texasu, v letech 1986 – 1990 působí v Mexiku a Latinské Americe. V roce 1990 se vrací  zpátky do států – Eugene ve státě Oregon a od roku 1990 se vydal do Evropy, aby zde nasál atmosféru porevolučních zemí. V Praze a v Česku se mu natolik zalíbilo, že se zde usadil natrvalo. Určitě velmi zajímavý příběh, za kterým se skrývá mnoho životních osudů a poznatků.

Sám Jimmy rád vzpomíná na své začátky na Karlově mostě, kde se poprvé setkává s řadou skvělých muzikantů, se kterými spolupracuje dodnes.

S kapelami The Lazy Pigs a Band of Jakeys natočil sedm alb, na kterých hraje svůj nefalšovaný americký folk-hillbilly, western-swing a country blues. V říjnu 2011 nahrál v pořadí již osmé album převážně autorských skladeb s názvem OLD, NEW AND IN BETWEEN, které spolu se skupinou The Lazy Pigs představil v rámci celé řady podzimních koncertů.

Doprovodnou skupinu tvoří muzikanti, kteří za sebou mají spolupráci s interprety mnoha zvučných jmen, jako jsou Robert Křesťan a Druhá Tráva, Ramblin Rex, Věra Martinová, Pavel Bobek, Mike Marshall, Cop a další a představují špičku tohoto žánru u nás.

Současná sestava je složená - Jimmy Bozeman (kytara, zpěv), Pepa Malina (housle, whistles, zpěv),  Svatka Štěpánková (kontrabas, zpěv),  Tomáš Vokurka (snare drum), Zdeňek Jahoda (mandolína)...

Jména, která znáte určitě z kapely P.R.S.T. ale i od jiných sestav (Cop, samostatné Tomášovi projekty atd.) a s Jimmym a The Lazy Pigs se můžete potkávat na řadě scén v Česku, ikdyž kapela stejnou měrou koncertuje po celé Evropě.

Vše to jenom dokladuje široké zázemí skvělých muzikantů, kteří zvládají širokou paletu žánrů a dokladují to zdravé české muzikantví.

A jak jim to hraje, můžete se sami přesvědčit např. již tento víken na Starém dobrém westernu.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010