Poslouchat country znamená žít country . . .

Jedeme na festival, další víkend je tu

14.06.2012 10:20

Když píši tyto řádky, je venku velmi deštivo a celkem chladno. Ale předpověď na tento víkend je velmi příznivá – slunečno a teplo, ba co víc, tropično. Tak jde jen o to, jak rychle se stačí vysušit všechny kaluže a laguny, které uplynulé deštivé dny vytvořily i na místech, kde tomu jinak nebývá.

Všichni ti, kteří své akce nasměrovali na tento víkend určitě přírodu blahořečí. A bude jich opět celá řada, co je určitě zajímavé, o víkendu se odehrají tři významné akce, každá je zástupce a vrcholem svého žánru.

Folk zde zastupuje Chvolkové chvojení. Festival za projektem Folk žije, který píše již třetí ročník a který je již dnes přirovnáván k legendárnímu Svojšickému slunovratu, jenž se konal v podobný čas i ve stejné lokalitě. Pozvánku najdete na našich stránkách i na samotných stránkách festivalu či na portálu FolkTime.

Bluegrassovou muziku bude tentokrát zastupovat legendární Banjo Jamboree v Čáslavi. No a do Velkého Chvojna je to z Čáslavi slabá hodinka jízdy autem (cca 55 km) a tak se možná někteří rozhodnou změnit v průběhu pátku či soboty působiště. I když ortodoxní folkoví fanoušci a bluegrassáci, to je pořád různá rovina, ale je i řada těch, jako já, kteří mají rádi obé.

No a již dnes začíná také velký svátek původně trampské muziky – Porta v Ústí nad Labem. Znalcům asi netřeba vysvětlovat, proč je Mezinárodní kolo Porty v Ústí nad Labem termínově před národním finálem Porty, které se odehraje až v závěru června (29.06. – 01.07. 2012), když logika věci by napovídala opaku, ale je to tak. A s tím, že je Porta jen trampská, to je již taky dávno hudebně překonáno (ikdyž na Portu stále jezdí publikum, které má k trampské muzice hodně blízko).

Ale dnešní Potlach s Kidem, kterým Porta začíná, je opravdu akcí trampské písně. Kapitán Kid jej připravoval již loni, pozval řadu aktérů, kteří budou zpívat jeho písně, jednotlivé písně řadě z nich přímo přidělil. Bohužel se na svůj potlach bude dívat již od pověstného nebeského báru. Kid zemřel 19.02. 2012 a tohoto výročního koncertu připravovaného na oslavu jeho 80. narozenin se již nedožil.

Je zde ale celá řada dalších akcí, v regionu Střelické strunobraní či Hukvaldský brnkot a nebo Country festival Freefest v Prostějově, dále Novoveský sandál či Motocountry sraz, ale dominovat budou právě výše uvedené tři akce.

Hukvaldský brnkot je zajímavý tím, že se koná až v neděli a v prostředí velmi příjemném. Stejně tak se v neděli koná i Saloon v modrém Open Air Festival v Mladé Boleslavi.

15.06. – 16.06. 2012 – Folkové chvojení – Velké Chvojno, Pardubice

15.06. – 16.06. 2012 – Banjo Jamboree v Čáslavi, Čáslav u Pardubic

14.06. – 16.06. 2012 – Mezinárodní festival Porta, Ústí nad Labem

15.06. – 16.06. 2012 – Střelické strunobraní – Střelice u Brna

16.06. 2012 – Country festival Freefest, Prostějov

17.06. 2012 – Hukvaldský brnkot – hrad Hukvaldy

17.06. 2012 – Saloon v modrém Open Air Festival 2012, Mladá Boleslav

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010