Poslouchat country znamená žít country . . .

Jarreti vyrazí na Moravu

19.02.2012 11:08

Koncem února a začátkem března se liberecká skupina Jarret vydá do moravského regionu. V sousledu několika dní se uskuteční čtyři koncerty, začíná se ve Zlíně v Zelenáčově šopě (28.02.2012) a pokračuje přes Šumperk (29.02.2012), Olomouc – U Klub (01.03.2012) a končí se v Parníku v Ostravě (02.03.2012).

Do regionu kapela nezajíždí tak často, ale v Šopě koncertují s pravidelností jednoho roku, kdy jsou schopni do klubu nalákat své fanoušky a příznivce jejich folkrockové muziky.

Původně folkové trio (Michal Kadlec, Gábina a Petra Novotné v roce 1991), u jehož zrodu stál Michal Kadlec, se postupně přerodilo do podoby dnešního Jarretu, kdy se postupně vzdaluje folkovému pojetí. Do svých písní přimíchávají další styly a postupně je jejich projev žánrovým cross overem, neboli míšencem mnoha stylů.

Oficiálně se název skupiny Jarret ustálil v roce 1992, kdy se k triu přidal Marek Štulíř a v dalším roce Bohouš Vašák a Hanka Skřivánková. Za celou dobu prošla skupinou celá řada dalších muzikantů, současná sestava Jarretu stojí na následujícím obsazení:

 

: Hanka Skřivánková / zpěv, flétna, klávesy                                                                        

: Michal Kadlec / zpěv, ak. kytara, el. kytara                                                                    

: Marek Ottl / zpěv, ukulele, klávesy, trombon                                                                      

: Tomáš Piala / bicí                                                                                                           

: Marek Štulír / bas. kytara, zpěv

Jarret se za dobu své dlouhé existence vypracoval do pozice folk - rockové špičky české hudební scény. Jejich styl se v průběhu trvání proměňoval pozvolna. Folkové seskupení nachází své východisko a inspiraci v Bobu Dylanovi, Neil Youngovi, Joni Mitchell, Alanis Morisett nebo Sheryll Crow. Postupně na svých albech nachází svoji tvář, kterou ještě při natáčení alba Vztahem zapni! umocňuje vstup producenta Martina Ledviny (ex Druhá tráva, spolupráce s Lenkou Dusilovou) Zároveň se profilují jejich texty.

Výraznou autorskou postavou Jarretu je Bohouš Vašák, který v kapele řadu let působil (1993 - 2003) a ani po svém odchodu nepřestal zásobovat kapelu písněmi. I když jsou mezi jejich alby delší časové úseky, jejich fanouškům se vyplatí si na další album počkat. Na CD Vztahem zapni! dokázali, že jsou ve výtečné formě a získali nominaci na žánrovou cenu akademie populární hudby Anděl 2006 v kategorii Folk and Country.

Skupinu poté opouští dlouholetý spoluhráč a bubeník Honza Noha a jeho místo zaujímá Tomáš Piala. Dalším novým členem  je Marek Ottl. Navíc Hanka Skřivánková se stává maminkou a tak si kapela vybírá menší pauzu,  aby se v roce 2008 vrátila s novým live albem Jarret sobě. Na jaře 2009 odchází Vlasta Třešňák a kapela se stabilizuje v současné podobě. Na podzim 2011 vychází čtvrté řadové album Za hrany pod producentskou taktovkou Petra Bindera a zvukovým dozorem Lukáše Martínka.

A právě za CD Za hrany (které si Jarreti okořenili pěknými videoklipy) byli nominováni na žánrovou cenu Anděl 2011 v kategorii Folk&Country.

A v těchto dnech vyšel další „Jarretí“ videoklip k Písni – Ve znamení blíženců.

O skupině Jarret je na webu spousta informací, stačí jen trochu hledat a číst. Tak se jen připravte a vše pak ověřte na jejich koncertu, který bude za pár dnů na Šopě.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010