Poslouchat country znamená žít country . . .

Jarní pozvánky jsou zde – Regi Banjo 2013

20.02.2013 11:17

Ikdyž je to snad před pár dny, co jsme slavili Nový rok, tak přece jen je již pomalu konec února a jarní akce se hlásí plnou silou.

Rozbíhají se opět regionální kola Porty, máme za sebou Trampský guláš, Folkovou noc, řadu klubových vystoupení a nyní bych Vás rád upozornil na tradiční akci, která v posledních letech trochu „šibovala“ s termíny konání, takže raději trochu v předstihu.

Bystřické banjo a potažmo jeho „menší bratříček“ Regi banjo změnily v uplynulých ročnících své pořadatele a v loňském roce i termíny. Po pokusu přesunout Regi banjo na červen se pořadatelé rozhodli vrátit Regi do jeho tradičního jarního termínu a to na březen 2013. A mají k tomu svůj důvod, neboť v červnovém termínu se rozhodli zorganizovat zcela novou akci s názvem „Hanácké Nashville“, což bude premiérový ročník nesoutěžní přehlídky country, bluegrassu, folkové a trampské hudby. Organizátoři slibují vlastně setkání všech milovníků uvedených žánrů, které se bude konat pod širým nebem v bystřickém amfiteátru s možností dalších přídavných podií. Termín je dán na 15. června 2013, takže pokud jste byli s akcemi ve Velké Bystřici spokojeni – máte zde již další námět pro své letní aktivity.

Ale vraťme se k Regi banju. V promo k akci se taky blýská na lepší časy, pozvánka na Regi mne přišla hned z několika „směrů“, takže jak jsem nakoupil – tak prodávám. XI. ročník Regi banja je v podstatě organizačně připraven, takže nezbývá, než pozvát Vás všechny diváky a fanoušky dobré muziky a atmosféry.

Regi banjo je, jak známo, regionální přehlídka kapel se zaměřením na trampírnu, folk, country či bluegrass a klade si za úkol představit především zástupce z regionu. Takže zde jsou základní údaje.

Přehlídka se odehraje tentokrát opět pod střechou divadelního sálu kulturního domu ve Velké Bystřici a to 23. března 2013 od 15,30. A další informace předkládám z oficiální pozvánky – cituji  . . . 

Hudební úvod festivalu bude patřit  olomoucké countrybeatové  hudební skupině COUNTRYEXPRES.  Dále  se  v hlavním programu představí  následovníci již neexistující skupiny  Pupkáči  –  skupina 3M+B s Blankou Tornádo Prudilovou,  olomoucká trampská  a country  skupiny T.H.S. BRZDAŘI, uslyšíte folkovou  skupinu DUNIBUCH  z Dlouhé Loučky, dále  nám všem dobře známou country kapelu s nádechem bluegrassu FREĎÁCI.

Opět se vrací  hanácké  trampské  jazz-bluesové  seskupení HOT  JAZZ  ŠŮTRS. Velkobystřickou  premiéru si odehraje výrazné folkové  seskupení  –  dvojice  KOFE@VLNA  z Olomouce. Těšit  se můžete na salonní country skupiny PROČ NE BAND  z Moravské Třebové.  První z  nesoutěžních interpretů bude olomoucká kapela DOSTAVNÍK Olomouc a závěr bude patřit specifickému kelt-grassu skupiny KELT GRASS BAND.

Večerem provede Blanka „Tornádo“ Prudilová.  Tradičně  bude program ukončen tak jako vždy společným  zpíváním,  které se určitě překlene do následujícího nedělního rána.

Takže přátelé vyznačte si v kalendářích termín 23. března a 15. června 2013 a k nim přiložte odkaz na Velkou Bystřici u Olomouce.

Za sebe mohu říci, že akce měly vždy dobrou organizaci, dostatečnou návštěvnost a skvělou atmosféru. Jet do Velké Bystřice je sázka na jistotu.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010