Poslouchat country znamená žít country . . .

Jana Šteflíčková – nové CD

10.08.2012 10:41

Shodou okolností můžete tuto pražskou herečku Studia Ypsilon, zpěvačku, kytaristku či autorku potkat zítra na Tovačovském Portále. Určitě i zde Jana připomene skutečnost, že má své druhé CD s názvem prostým – Jana Šteflíčková.

Zatímco své první CD Jablečno(2007) Jana natočila se svou tehdejší skupinou Kůň, tentokrát si vystačila především sama a jen do některých písní si přizvala jednotlivé hosty (např. bubeníka Martina Kopřivu nebo Johnyho Jůdla z Jablkoně na basu).

Na CD najdete 14 písní a jejich ukázky ve výše uvedeném odkazu. Album vzniklo ve vlastní produkci a bylo nahráváno klasickou analogovou metodou. Obal CD je tvořen z lepenkové krabice a booklet s texty ke všem písním je proložen fotkami, které Jana pořídila jednorázovým foťákem, když šla nebo ležela.V bookletu jsou i anglické překlady.

Distribuci CD v klasických prodejnách nečekejte, můžete si jej zakoupit na koncertech a nebo přímo objednat na webových stránkách. Jediným kamenným obchodem, kde je CD k mání je vydavatelství Galén.

A pokud pravidelně posloucháte pořad Radia proglas – Jak se Vám líbí, pak CD zde Jana představí 13. září 2012.

K samotné Janě doplňuji jen pár řádek, pokud ji neznáte. Jana je dílem herečka, studovala zpěv a jako písničkářka to spíše na folkové scéně před 6 leti zkoušela. Ikdyž, jak sama říká, začínala na Portě v roce 1990 jako desetiletá a následovalo pak období hledání v oblasti country, amerického folku šedesátých let, tradičního jazzu a swingu, blues, funky. Nic méně, když se objevila na Zahradě, byla doslova novou osobou, která jakoby se objevila bez velké historie (žádný Folkový kvítek, Brána, Porta atd).

 Ale její písňová tvorba zaujala nejen odbornou ale i širokou veřejnost. Jana se sama oprošťuje od jakýchkoli škatulek. Její písně to je směs folku, blues, jazzu až mnohdy inklunující k rocku. Proto se s ní můžete potkat jak na vyslověně žánrových akcích tak i na akcích nadžánrových (Trutnov Open Air, Sázavafest, Boskovice, Šumperk Blues Alive).

Své první CD nahrála ještě s kapelou ale pak se vydává na solovou vlastní dráhu. Jak jsem již psal, Jana je především herečka, své hraní má jako druhou aktivitu, která se s tou první přirozeně snoubí.   

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010