Poslouchat country znamená žít country . . .

Jan Řepka slaví třicátiny

11.01.2013 14:42

Tentokrát ne třicet let účinkování kapely, což se v poslední době stává dost často, ale své třicáté narozeniny. A bude to oslava pořádná tzv. 5 x 30 let, neboť vedle Honzy Řepky vystoupí další jeho vrstevníci – třicátníci.

Když mne bylo třicet, myslel jsem si, že vše radostné mám již za sebou. Zároveň jsem si s hrůzou uvědomoval, že jsem již ten, komu je přes třicet a tudíž nedůvěryhodný (nevěřte nikomu, kterému je přes třicet . . . John Lennon). Ohá, kdeže ty loňské sněhy jsou. A stále si připadám mladý, ikdyž tělíčko mne každé ráno přesvědčuje o opaku.

Ale Honza to má teprve aktuální a tak si k oslavě pozval své vrstevníky. A za svůj třicetiletý život a dvanáctiletý oficiální muzikantský toho stihl opravdu hodně.

Jeho jméno se objevuje v souvislosti s řadou projektů, o kterých se dost mluví. Předně je to Open Mic, psal jsem pár dnů zpět o jeho 60. dílu. Je to ale i jeho putování na kole - tzv. hudební cyklotůry s koncertováním vždy v místě svého dalšího cyklistického cíle a nakonec je Jan Řepka i originální s myšlenkou tzv. domácích koncertů.

Prvně poznal vavříny slávy v Duu Nestíháme (2000 – 2009). Společně s Petrem Ovsenákem vydal pod tímto jménem dvě alba, získal mnohá ocenění (Porta 2005 a 2007, Lodenica 2008) a absolvoval více než 500 koncertů u nás i v zahraničí.

V roce 2010 vydal vlastní album Čistý byl svět a podnikl první sólová cykloturné. Na svých koncertech se doprovází na kytaru, cuatro a harmoniku. Je znám jako autor desítek písní a překladů (Donovan, Bob Dylan, Mani Matter, R.E.M., Paul Simon) a několika reportáží, recenzí a rozhlasových pořadů.

Jeho putování na speciálně upraveném kole mělo zatím svůj vrchol v roce 2011 kdy absolvoval Česko-slovensko-polskou hudební cyklotúru. Cesta vedla třemi státy, měřila více než 1.900 km a v jejím průběhu odehrál Jan Řepka 26 koncertů. Veškeré vybavení si přitom vezl sám na speciálním prodlouženém kole.

Honza se proslavil i projektem Domácí koncert a na svém blogu si na otázku – co je to za móda? domácí koncert? odpovídá -  Kdepak móda! Domácí koncert vrací písničkáře tam, kam patří: Do vašeho obýváku! Stačí 25 – 50 přátel, příjemné místo a chuť.

A že to jde dokázal na počátku roku 2012, pro své fanoušky a příznivce projektu si připravil speciální „pokyny“ v podobě materiálu či krátké videoprezentace.

A ve svém nejznámějším projektu Open Mic se na své domácí půdě v Praze představí v avizovaném koncertu - oslavě 5 x 30 let. Na scéně se ho zúčastní základní čtveřice Honzových nejdelších hudebních přátel a jako dárek vystoupí na závěr večera vynikající polsko-americká violoncellistka a zpěvačka Ashia Grzesik, která je asi nejcenějším úlovekem Open Micu v celé jeho šestileté historii.

Součástí večera bude krátká projekce veselých fotek z Honzových neveselých začátků, pražská premiéra Ashiina nového videoklipu (který vznikl loni v Ostravě) a polodomácí občerstvení.

Vše se odehraje 03. února 2013 v Galerii Malostranské besedy v rámci projektu Open Mic, začíná se v 18,00 hodin a vystoupí Ashia and the Bison Rouge, Žofie Kabelková, Martina Trchová, Zdeněk Hamřík, Jan Řepka a hosté (Karolína Skalníková, Josefina Žampová, Petr Ovsenák).

Vstupné lidové a kapacita jen 80 míst, tak neváhejte!

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010