Poslouchat country znamená žít country . . .

Iván Gutiérrez vydává nové album

11.10.2011 14:48

 

Kolumbijský písničkář Iván Gutiérrez, kterého můžete znát ze spolupráce se Zuzanou Navarovou, vydává novou desku s českými muzikanty. Dostala název Jardín amurallado (Zahrada za zdí).
 
Základem alba jsou autorské písničky, které mají muzikanti už vyzkoušené z vyprodaných koncertů v Balbínové poetické hospůdce, kde pravidelně koncertují. „Přestože jsou všechny texty ve španělštině a obyvatel střední Evropy by možná náš hudební styl nazval latinou, o latinu nejde,“ vysvětluje Iván Gutiérrez. „Bylo by to jako kdyby Latinoameričan řekl, že Čech mluví středoevropštinou. Takže jednoduše řečeno, na naší desce posluchači najdou prvky z latinských stylů jako třeba argentinskou zambu nebo kubánský son. To vše je smíchané s rockem,“ dodává s tím, že o poetiku textů čeští posluchači nepřijdou. Překlady totiž najdou v bookletu alba.
 
Kromě Gutiérreze na albu posluchači uslyší sestavu, kterou Iván nazval Madera. Na bicí hraje David Landštof (Lenka Dusilová, Xindl X), na basu Tadeáš Mesany (Šum Svistu, E.O.S.T.) a na akordeon a klávesy Ondřej Kabrna (Jana Koubková, Luboš Andršt). Zbytek nástrojů obstarali přední muzikanti mladé české jazzové generace: saxofonista Marcel Bárta či kontrabasista Tomáš Liška. V některých písních posluchači navíc uslyší harfu Ivany Pokorné či smyčcový kvartet Lamborghini.
 
Podle bubeníka Davida Landštofa může české fanoušky oslovit zajímavé křížení nejrůznějších hudebních vlivů. „Ale i přesto bylo pro nás ve studiu důležitější, aby to byly pěkné písničky, ať už jsme čerpali z latinské hudby, folku či rocku,” vysvětluje muzikant.
 
Iván Gutiérrez se narodil v New Yorku kolumbijským rodičům. Když mu bylo sedm let, rodina se přestěhovala do Bogoty a pak začala léta putování mezi USA, Mexikem a Kolumbií. V 17 letech se Gutiérrez vrátil zpět do New Yorku a postupně vystudoval matematiku, filosofii, hudební teorii a čínštinu. V roce 1993 se dostal do Prahy, kde se seznámil se Zuzanou Navarovou. Ta ho nejprve přizvala do skupiny Nerez. O rok později založili společně s basistou Karlem Cábou skupinu Tres a vydali album u Sony Music. Když Karel odešel, Zuzana a Ivan založili novou skupinu KOA. Společně pak vydali alba Skleněná vrba (1999) a Zelené album (2000).
 
Kromě hudby Iván v současné době učí kritické myšlení, psaní a filozofii na Anglo-American University v Praze a filozofii na Fakultě humanitních studií Karlovy univerzity. 
 
(Oficiální tisková zpráva)

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010