Poslouchat country znamená žít country . . .

Huťův ranč a neb jeden splněný sen

23.11.2011 23:00

Huťův ranč je dneska pro řadu muzikantů ale i posluchačů pojem, který si umí jasně zařadit do kraje, regionu, vybavit si lokalitu a majitele,třeba i o půlnoci. Květoš Huťa je postava se zajímavým osudem. Vousatý chlap s kloboukem na hlavě a kytarou v ruce, který se rozhodl si splnit sen a po revoluci opustil zavedený život a vrhl se rovnýma nohama do budování nového domova v kotlině mezi Oderskými vrchy a Nízkým Jeseníkem.

Tak vznikl Huťův ranč, ve vesničce Podlesí, která je součástí města Budišov nad Budišovkou. Trvale zde žije jen kolem sedmdesáti obyvatel, ale běžně se sem sjíždějí návštěvníci z celého kraje. Občanské sdružení Huťův ranč totiž v Podlesí pravidelně pořádá kulturní a společenské akce podporující turistiku v lokalitě.

A vedle zavedených kapel na podium můžete uzřít i samotného Květoše, který vymýšlel písničky snad od doby, kdy udržel kytaru v rukou. Zpívající majitel, ale i budovatel svého snu, snu, který dneska přináší pohodu řadě dalších.
 
Na Ranči se dějí veskrze zajímavé věci, reportáž z vystupování přinesla na stránkách Folktime i Lucie Paceltové, vše můžeš přečíst zde.
 
A jeden názor za všechny . . . (Luboš Vořech Pokorný)
 
Návštěvu Huťova ranče vřele doporučuji každému fanouškovi žánru. Příjemné prostředí (klubu i ranče) i blízkého okolí. Mám tam pár srdcových míst (rozpadlý klášter v Dobré Vodě, okolí Oder i kopcovitá krajina severně od vojenského prostoru plná tichých lesů a kamenolomů). :D Navíc se na Huťově ranči potkává celý moravský arzenál folkových a bluegrassových špiček amatérského muzikantství. 
 
 
 

 

 


 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010