Poslouchat country znamená žít country . . .

Hradešínské struny – 14.07.2012

10.07.2012 14:09

Festival pár kilometrů od Prahy, kde se už každoročně sjíždějí fanoušci bluegrassu a country music, aby si poslechli a viděli to nejlepší co nám naše česká country a bleugrassová scéna nabízí. O co menší propagace, o to větší a zajímavější kapely.

Obec Hradešín přivítá opět velmi kvalitní Country a BG výber kapel – Monogram, Poetr Kůs a Fámy, COP, Modrotisk, Blueland, Vabank Unit, DT a Robert Křesťan, Stařenky, Tomáš Linka a další.

Hradešínské Struny 2012 odstartují v sobotu 14. července 2012 ve 12.00 hodin a celým festivalem nás bude provázet moderátor Ota Turek, člen dnes již legendární bluegrassové skupiny Modrotisk.

Za festivalem stojí Petr Vanča, který taky připravil stručné představení akce. Jinak kolem festivalu asi víc informací nenajdete. Text Petra Vanči, cituji  . . .  

Sobotní program zahájí kapela, o které musím říct, že bez její pomoci by se festival jen těžko obešel – Monogram CW Neratovice. Dále se pak můžete těšit na skupinu Stařenky, což je původní sestava legendárních Schovanek. Ze zahraničí nás navštíví skupina Blueland. Z Českých Budějovic přivítáme Vojtu Zíchu a jeho Druhou mízu. Kdo by dnes neznal Fámy, další legendu krásného českého bluegrassu. A také znovu oživenou skupinu Vabank Unit v novém obsazení a s novými ale i starými skladbami. Z Plzně k nám už potřetí přijede skupina COP. Pro milovníky české klasiky jsme připravili Tomáše Linku a jeho Přímou linku.

A abychom měli i někoho z Moravy, tak naše pozvání přijal Robert Křesťan s Druhou trávou. Závěr festivalu bude patřit skupině Modrotisk a opravdu se máme na co těšit. Nesmím zapomenout zmínit skupinu ze severu, kterou je skupina country tanců z Litvínova.

Na místě je možnost stanování, občerstvení jak ve stáncích, tak i v přilehlých restauracích, kde budou už od pátečního večera probíhat jam-sessiony. I děti si přijdou na své. Mohou se mimo jiné projet na koních pod dohledem zaručeně opravdových kovbojů.

 

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010