Poslouchat country znamená žít country . . .

Hotel v tiché ulici

11.06.2012 17:07

Tak nějak poslední dny o název a písně nového CD Lady Šimíčkové a Ivo Cicvárka neustále „zakopávám“, nezbývá, než jej tedy asi blížeji představit všem Vám, kteří máte rádi folkovou píseň, ikdyž folkovou  . . .  

Snad bych měl asi začít přímo protagonisty.

Lada Šimíčková je básnířka a textařka. Své texty píše už řadu let, na veřejnost se poprvé začaly dostávat po roce 2004, kdy se Lada stala členkou volného sdružení Textová dílna Slávka Janouška. Její texty se tak velmi brzy dostaly do hledáčku kolegů muzikantů a muzikantek a začaly se objevovat například na deskách Lucie Redlové (První, poslední, 2009 a Křižovatka, 2012), na debutovém albu skupiny Zhasni (Je to tak nutný, 2009) či na desce Petra Bende (Trojka, 2011); několik jich zhudebnil také  Slávek Janoušek.

Od roku 2007 Lada hudebně spolupracuje s písničkářem Ivo Cicvárkem, který se díky přátelství vzniklém taktéž v rámci Textové dílny, stal jejím dvorním zhudebňovatelem - tvoří spolu písničkářskou dvojici, pro kterou jsou charakteristické jemné akusticko-elektronické písně založené na Ladiných textech a civilním projevu – tolik stručně k Ladě a text z PR na webovkách vydavatelství.

Ivo Cicvárek je muzikant, který se na hudebních scénách pohybuje již dlouho. Vystudoval český jazyk a výtvarnou výchovu na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity a od roku 1998 do roku 2008 pracoval jako učitel na Gymnáziu třída kapitána Jaroše v Brně. Souběžně od roku 2003 pracuje v ČT Brno jako dramaturg. Již od prvních pokusů ho slýcháte s elektrickým klavírem, kytarou či akordeonem.

V roce 1996 získal autorskou Portu. Vystupuje sólově nebo s volným uskupením OKO. Jako textař také spolupracuje se skupinou Mošny či s Žofií Kabelkovou. S ní a s Marcelem Křížem tvoří uskupení Panoptikum. Od roku 2008 zhudebňuje texty básnířky a šansoniérky Lady Šimíčkové, spolupracuje s textařem Petrem Sedláčkem a jinými. Koncem roku 2009 začal hrát s novou kapelou Leporelo. Byl také dramaturgem televizního pořadu zaměřeného na folkovou hudbu Na moll, pořadů Sólo pro či Blues ze Staré pekárny. Mimo hudební pořady připravuje soutěž pro střední školy Za školu, cykly Vzhůru dolů či Rajské zahrady II.

CD Hotel v tiché ulici (13 písní) je prvním samostatným CD Lady Šimíčkové a žánrově jsou na něm kombinovány prvky šansonu a soudobé písňové akustické hudby. Na CD jsou vedle melodií Ivo Cicvárka taktéž melodie Slávka Janouška či píseň Pepy Streichla.

Křest CD se odehrál 29. května v Café Práh Brno a z toho křtu si lze přečíst reportáž Marka Kamínka zde a o den později v Barevné kavárně v Praze.

Pár písní z CD odeznělo i v pořadu Sandyho Noska – Na cestě, a pořad Interval (Rádio 7) přineslo k CD celý koncipovaný pořad.

Tak to bylo mé zakopávání, a mohu CD jen doporučit všem těm, kteří máte rádi krásné a klidné poslouchání. 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010