Poslouchat country znamená žít country . . .

Holešovští mají odvahu – nový festival za humny již tento víkend

22.08.2013 14:46

První ročník holešovského folkového festivalu se koná tento víkend a možná se tak zakládá na další regionální tradici. Hned dva dny – pátek a sobotu 23.08. – 24.08. 2013 se nabízí řada kapel nejen folkových, ale na pořadu dne bude trampírna, trochu country či nadčasová satira.

Jsem rád, že se najdou stále noví a noví nadšenci, kteří do toho jdou a zkouší pro nás, fanoušky připravit dobrou dramaturgii a pěkný večer v žánru, dneska již spíše maložánru – folku, ikdyž složení a přehlídka interpretů název festivalu trochu stírá.

Odvahou v pravém slova smyslu není jen rozšířit již tak bohatou nabídku akcí, ale uvážíte-li, že se ve stejný termín koná dlouholetá a tradiční regionální mega akce Vizovické trnkobraní a to v podstatě pár kilometrů východněji, pak je to odvaha dvojnásobná.

Ale ve Vizovicích se již dlouho nehraje žánrová muzika, tato akce již sází na úplně jiné interprety, a tak si možná organizátoři řekli, že sousledně nabídnou alternativu pro ty, kteří chtěji do klidnějšího prostředí a daný termín a víkend mají dlohodobě bukovaný na trnkobraní.

Takže vlastně dobře.

V pátek lákají na poetiku Kiďákových písní a především na Mirka Kovaříka, ikdyž těch, co pamatují osobně jeho legendární moderování a básnění na Portách již zas tolik není, sobota je nabídkou a směsicí sice méně známých, ale velmi kvalitních interpretů.

Nakonec posuďte sami, tahákem může být pro mnohé Věra Martinová, ale budou Přeletky, Kiďák, Bran, Šediváci či Wykrent, kytarový mág Petr Rímský či slovenské Lojzo, které kdysi samo osobě značilo velký zájem.

Prostě přijďte, uvidíte a uslyšíte – co kdy a jak čti zde.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010