Poslouchat country znamená žít country . . .

Franta Kocourek a jeho nedožitých 65 let

09.07.2012 15:38

Franta Kocourek je osobnost, na kterou jsou Brňané právem hrdi. Já sám jsem se s tímto hercem, neskutečným srandistou a vyhlášeným lamželezem, který ohýbal a trhal na požádání, setkal jen několikrát za dob svých studií.

Ale stejně tak jak skoro celý národ znám Frantu Kocourka a jeho kousky z vyprávěním jemu velmi blízkého člověka – herce a kolegu Mirka Donutila, který o Frantovi vyprávěl neskutečné příběhy. Do jaké míry to byli historky pravdivé a do jaké míry dobarvené, ví jen jejich aktéři. Každopádně ale kousky Franta Kocourka byly vyhlášené, takže to co pan Donutil vypravoval, tomu já věřím.

Franta Kocourek zemřel před 21 lety, to mu bylo 44 let. Takže by se v uplynulý víkend dožil 65 let. A kdyby Franta žil, určitě by oslavu spojil s nějakou tou kulišárnou. Možná by dnes kandidoval na prezidenta a při jeho přístupu a popularitě, by nejspíše vyhrál, aby pak politikům a všem karieristům ukázal dlouhý nos a národu sdělil, že chtěl jen dát té politické sebrance naprdel.

To byl jeho styl.

Krásnou vzpomínku přinesl Fedor Skotal a já jsem tomu rád. A ona příhoda kolem Rudy Kovandy a kapely Los Brňos a nominace na Zlatého Slavíka je známá ještě v mnoha myslích Brňanů. Když skandovali na podporu svého favorita Rydy Kovanda a mocipánům to v davu znělo jako Rudý Komanda a tak se z předstihem báli, že to již přišlo.

No ono to přišlo trochu později, ale i u toho ještě Franta Kocourek byl.

Snad tedy jen vzpomeňte Vy všichni, kdo jste ho znali a ti co se Vám již Franta z myslí vytratil a nebo se tam ani nedostal, přečtěte příspěvek Fedora Skotala.

A pokud pojedete brněnským krajem, má Franta Kocourek svou pamětní desku v pohodové hospůdce na náměstí Járy Cimrmana ve Víru. Hospůdka se jmenuje Veselý statek a najdete zde výstavu unikátních artefaktů, dokumentujících život a dílo brněnského lamželeza.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010