Poslouchat country znamená žít country . . .

Foukačkáři určitě zpozorněli

02.12.2011 12:50

Matěj Ptaszek je autorem nové Školy hry na foukací harmoniku pro hráče blues, folku a rocku. V knize se věnuje mimo jiné těmto tématům: Druhy harmonik, jak vybírat harmoniku, údržba harmoniky, jak tvořit čistý tón, zapojení rukou do hry, ohýbání tónu, parní vlak, další efekty, bluesové licky, boogie woogie, učíme se známé skladby, jak hrát akordy, jak používat mikrofon a kombo, foukací harmonika a zpěv atd.

Pro členy HAAFu - Tato asociace je dobrovolné sdružení lidí, kteří mají společné to, že hrají, či chtějí hrát na nástroj zvaný foukací harmonika. Zkratka HAAF je vlastně mezinárodním mixem vyjadřujícím podstatu organizace: Harp Association (tedy anglický název pro asociaci hráčů na foukačku) a současně jeho česká nebo slovenská podoba - Asociace, Asociácia Foukačkářů, fukačkarov -  nic nového. Nejen že školu propagují na svých stránkách, ale promo k ní přijeli Matěj udělat i na jejich posledním srazu. Přijel, zahrál, školu odprezentoval, ale především se začlenil do řad nadšenců pro tento hudební nástroj.

O Matějovi se vyjádřil Gerhard Müller, President Fédération Internationale de l`Harmonica jen slovy obdivu, cituji . . .

Když jsem poprvé uslyšel Matěje Ptaszka, zaujal mě nejen jeho hudební výkon, ale také poutavý styl, se kterým hrál původní Mississipi blues. Matějův autentický projev a jedinečný styl hry na harmoniku z něho dělají jednoho z nejlepších současných hráčů tradičního blues. 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010