Poslouchat country znamená žít country . . .

Folková růže již za tři dny

12.07.2010 08:08

Folková růže už za tři dny. Teplo bude na Růži asi už tradičně.

Takže přes den k vodě. Domácí chodí do místního akvaparku, ale my dáváme přednost starobylé a nově zrekonstruované plovárně na břehu rybníka Vajgar. Blízko Hradce jsou také rybníky a pískovny i Nežárka. Na jejím břehu je i festivalové tábořiště.

Sedmnáctý ročník festivalu FOLKOVÁ RŮŽE v Jindřichově Hradci se koná ve dnech 15. – 17. července 2010.

Festivalové koncerty se odehrají na druhém a třetím zámeckém nádvoří, v Kapli sv. Máří Magdaleny, v atriu Langerova domu, na náměstí před zámkem a na dalších historických místech Jindřichova Hradce.

Z programu vybíráme: Karel Plíhal * Žalman a spol. * Blue Effect - unplugged * Fernando López  (Guatemala) * Asonance *   Traband * Cop * Žamboši * Luboš Pospíšil * Karolína Kamberská (ex Sestry Steinovy) * Jen tak tak * Marien * Arnošt Frauenberg * Stráníci * Shivers * Zhasni * Martina Trchová Trio a 30 dalších skupin a sólistů

Festivalový program začíná každý den dopoledními koncerty na náměstí před zámkem, odpoledne pokračuje koncerty na druhém nádvoří zámku a v Kapli sv. Máří Magdaleny, večer vrcholí koncertem na třetím nádvoří Zámku a pro labužníky přidává ještě půlnoční recitály zvané Nočníčky. Doprovodné festivalové akce proběhnou také na zámcích na Červené Lhotě, v Žirovnici, v Kamenici nad Lipou, na hradech Landštejn a Roštejn a v atriu tzv. Langerova domu.

Folkovou růži doplňuje řada doprovodných akcí, například výstava kresleného humoru (letos dvojice Pospíšil - Klos), bloky jindřichohradeckých muzikantů nebo představení v prostorách zámeckého mlýna. Ozdobou jsou muzikantské jam sessiony v jindřichohradeckých hospůdkách či výlety do okolí. Táboření pro návštěvníky je zajištěno na břehu Nežárky.  Psi a další zvířata nemají na festival vstup povolen.

Festival pořádá časopis FOLK ve spolupráci s městem Jindřichův Hradec, Gymnáziem Vítězslava Nováka, a Státním hradem a zámkem v Jindřichově Hradci za podpory Jihočeského kraje a města Jindřichův Hradec.

Vstupenky: Vstupenky na festival jsou již v prodeji. Celodenní vstupenka platí na všechny koncerty libovolného dne a stojí v předprodeji 200 Kč. Třídenní permanentka je za 450 Kč. Děti do 130 cm výšky platí za celý festival 1 Kč. Junioři (131 – 150 cm výšky) a invalidé platí zlevněné vstupné ve výši cca 50%. Tyto slevy pouze na místě. Předprodej vstupenek v sítích Eventim, TicketArt, Ticketportal a Ticketstream. a v dalších předprodejích po celé republice a na www.casopisfolk.cz.

Program a další podrobnosti najdete na www.casopisfolk.cz/ruze.htm.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010