Poslouchat country znamená žít country . . .

Fleret a Hrachovi narozeniny

08.05.2012 15:48

V tuto dobu se jako zlínský a potažmo vizovický patriot nemohu nezastavit nad narozeninami leadra skupiny Fleret – Zdeňka Hrachového (12.05.1961).

Muž klasického valašského vzevření, který stál u zrodu Fleretu (Šperháku, Šperku) v roce 1982, kdy společně s Petrem Chrastinou a posléze Simonou Královou založili základy pro Flerety. Věci se pak vyvíjely a měnily, Simona odešla (co by vystudovaná konzervatoristka v oboru zpěv a klavír ji práce zavanula jinam), přibyli noví členové – Kačes, Bartošík, Šedivý, Chlud, sestava se pak ustálila na čtyřech muzikantech, kteří položili základy Fleretu – Hrachový – Šedivý – Chrastina – Husár. Později přišla Jana Dubnická, sice jen na chvilku, ale stačila provázat Flerety s Vlastou Redlem (Jana je manželka Vlasty Redla), který se s Flerety sblížil přes možnost realizovat své texty a hudební nápady.

To vše v době, kdy si kapela i její členové teprve budovali svá jména a pozici v hudební branži. Od roku 1984 se ustálil oficiální název Fleret, zřizovatelství se přesunulo do Vizovic a Flereti mohli začít výrazně ovlivňovat dění na hudební scéně.

Ze zakládajících členů je tudíž Zdeněk Hrachový jediný, Staňa Bartošík jen lehce v závěsu. A to vše od roku 1982 až dodnes. A že toho mají pánové již hodně za sebou. Obklopili se hudebním mládím a dobrými textaři (to již od prvopočátku) a tak jim to hraje skvěle.

A Hrach stále dominuje jako kapelník, hráč na kytary a zpěvák, dneska i hráč na fujaru.

Tož Hrachu, všechno najlepší !!!

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010