Poslouchat country znamená žít country . . .

Finále Moravského vrabce v Karviné – 16.06.2012

15.06.2012 14:41

Moravský vrabec a jeho oblastní kola tak trochu unikla mé pozornosti, ale proběhla (je to trochu vinou toho, že v loňském roce Moravský vrabec „stávkoval“), ale pokud se začtete do řádků mateřského webu zjistíte, že organizovat a vše finančně ustát začíná být velmi problematické, tak uvidíme, jak se budou odvíjet léta příští.

Moravský vrabec je soutěžní přehlídkou folkové, country a trampské muziky, které spatřilo světlo světa v roce 1996 a za kterou stojí známá jména – Pavel Aligátor Nenkovský (Mohelnický dostavník) a Josef Mlok Grim (známý moderátor FTC akcí).

Cílem obou pánů byla snaha pomoci mladým začínajícím kapelám, ale i těm zkušenějším ze severomoravského regionu v jejich další muzikantské činnosti. Podíváte – li se do historie festivalu a na vítěze jednotlivých ročníků, najdete zde řadu dnes zavedených kapel a známých jmen.

Letos již po XVII. proběhlo vše podle starého scénáře. Uskutečnila se tři oblastní kola a postupující se utkají právě tuto sobotu. Fotoreportáže z oblastních kol najdeš zde a přehled vítězů jednotlivých kol na stránkách Moravského vrabce. 

Finále soutěže proběhne v areálu restaurace Oáza. Od 15.00 hodin vystoupí 10 finalistů, kteří postoupili z oblastní kol. Setkáte se zde se jmény známými  - Špunt Přerov, Noaco, Věnaband Litomyšl, Welcome Drink Václavov, B.P.T. Zlín, se jmény zahraničních kapel – Jada – Martin, Osudy – Žilina, polskou skupinou Zgredybillies či Rest-in-test z Ostravy. Vše jsou více či méně ostřílené kapely z regionu se kterými se můžete potkávat na jednotlivých regionálních akcích.

Kdo nakonec do restaurace Oáza do Karviné dorazí se můžete přesvědčit již zítra.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010