Poslouchat country znamená žít country . . .

Festival na pomezí – 07.07. 2012 Dolní Lomná

29.06.2012 12:19

Tato akce na severu Moravy byla léta vždy ve stínu Zahrady. Stejný termín konání kolidoval se Zahradou, a tak se vyznavači žánru s Festivalem na pomezí tak trochu míjeli. A ikdyž má akce již 20. letou tradici, ne každý ho zná. Muzikanti, to je vyjímka. Ty z nekvalitnějších festival uvítal již dávno, řada z nich na festival odjížděla přímo ze Zahrady.

Na festivalu jsem mnohokrát nebyl a má poslední návštěva již taky pamatuje. Ale vybavuji si velmi pěkný areál a krásnou atmosféru.

Dne 7.7.2012 tedy znovu ožije areál Matice slezské v Dolní Lomné jubilejním, již 20. ročníkem Festivalu na pomezí. Program začíná v sobotu v 15 hodin a začíná se pěkně zvostra.

Potkáte se zde s význačnými kapelami regionu, ale i zajímavými hosty. Určitě se lze těšit na společné zpívání Vančura – Jíšová, na humor a písně Funny Felows, nový Žalmanův spol. Blízkost polských hranic přímo vyzývá k pozvání špičkových kapel žánru i od sousedů.

A kdo tedy a jak? Zde je pár představujících řádků přímo z webu festivalu . . .

Zahájí rázovitá gorolgrassová kapela BLAF, kterou si absolutně nemůžeme splést s nějakou jinou – podobná totiž neexistuje. Následuje kapela BG Styl – působivá kombinace bluegrassové hudby a gospelového zpívání, která tuto formaci zařazuje mezi absolutní špičku v této hudební oblasti u nás, WELCOME DRINK - skvělý multižánrový kvartet, vítěz Moravskoslezské porty 2012, DĚSNĚ FAJN – pokleslá zábava vysoké úrovně v provedení bez diskuze nejhorší české folkové skupiny.

Velmi zajímavý bude nový hudební projekt dvou výrazných osobností naší folkové scény – HONZA VANČURA, PAVLÍNA JÍŠOVÁ a přátelé.  Program pokračuje vystoupením nejpopulárnější polské kapely CARRANTUOHILL, hrající celtic music, pravidelně hostující v Irsku, Skotsku či USA, kapela ŽALMAN a spol. – folková legenda se zbrusu novou kapelou, FUNNY FELOWS – originální provedení zámořské, jakož i tuzemské „old time music“ - tato slovenská kapela patří v tomto žánru k naprosto nejdokonalejším.

Festival dále navštíví skvělá skupina z Polska – ZGREDYBILLIES - úspěšný představitel hudebního stylu „rockabilly“, tedy jednoho z nejstarších stylů rokenrolové hudby, který se stal vítězem finálového koncertu soutěžní přehlídky Moravský vrabec 2012. Program uzavře kapela BRIDGE s nejznámějšími hity americké a country hudby, k velkým přednostem této kapely patří dvojice výrazných zpěvaček – kytaristek. Tato kapela bude pokračovat na večerním countrybále.

Program bude provázet skupina irského tance GALTISH. Pro návštěvníky budou tradičně připraveny pochoutky domácí kuchyně, doplněné dobrým pivem a jinými nápoji.

A na závěr plakátek. Takže pokud Vás festival zatím míjel, tak popřemýšlejte, odkaz na web festivalu máš zde. A plakátek nížeji.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010