Poslouchat country znamená žít country . . .

Festival Lodenica v Piešťanech 30.08. – 01.09. 2012

01.08.2012 15:55

Jeden z dalších velkých slovenských festivalů, který se trvale zabydlil do kalendářů a myslí posluchačů a milovníků žánru. Krásný areál, lázeňské prostředí, to vše je festival Lodenica v Piešťanech, či lépe na okraji Piešťan v areálu kempu. Termín je taktéž tradiční a jejidou vráskou na tváři milovníka žánru je opětovné se překrývání s neméně kvalitním festivalem v Čechách a to Mohelnickým Dostavníkem a letos i s Tramspkým širákem. Prostě si hold musíte vybrat a nebo přejíždět dle chuti a nálady každý den tam a zpět. Hold poslední srpnový víkend slibuje muzikantské hody s menu od čtvrtku až do neděle.

Když nahlédneme do programu letošní Loděnice, opět narazíme na řadu skvělých sestav a známých jmen rozčleněných do tří dnů, kdy každý den má několik taháků. Hlavní scéna Vám nabídne již od čtvrtku 30. srpna jména jako Kamelot, Willieho Jonese a kapelu Neznámi, Slniečko a country bál v režii kapely Neznámi, kteří jsou ale znalcům žánru naopak velmi známí a to jak na Slovensku, tak v Čechách.

A pátek 31. srpna se pokračuje opět ve velkém stylu, co účinkující, to hvězda nejvyšší velikosti – Ploštin punk, Hop Trop, bratři Nedvědi, Alan Mikušek s Bandem, Věra Martinová, Tomáš Klus či Čechomor. A v neděli se pokračuje dále Veslári, Wabi Daněk, DT a Robert Křesťan, Bukový masív, Zuzana Smatanová, a tahákem bude jistě Petr Spálený a Apolo Band a nebo celebrita nejvyšší -Chris Norman.

Loděnice ale není jen hlavní scéna, ale další dvě. Ta tradičnější Loděnička scéna, která nabídne v pátek a sobotu skupiny jako Pekaringo, Divozel, Nový Rownák a celou řadu dalších.

Obnovenou premiéru si na festivalu prožije tzv. Komorní scéna. Ta zažila na Loděnici svůj zrod, získala si tam srdce muzikantů i návštevníků a na festival se opět vrací. Oproti minulosti sa však prosadila řada změn a tou hlavní je, že sa presune z veľkokapacitního stanu do nových zrekonstruovaných prostorů restaurace Pltník, která sousedí se vstupní bránou do areálu piešťanského kempu.

Tímto přesunem se zamezí přehlušování komernější scény zvukem ze scény hlavní. Ikdyž restaurace není přímo v areálu kempu, pro její návštěvu platí stejná pravidla, jakoby v kempu byla. Vstup tedy bude na vstupenky na festival. Komorní scéna se nově jmenuje Loděnica PUB a i zde jede program po dva hlavní dny – pátek a sobotu a je hlavně přehlídkou slovenských folkových skupin či písničkářů. Navrácení komorní scény organizátoři vyhověli tlaku folkových fanoušků s vyhrazením této scény čistě tomuto žánru.

Festival má opět kvalitní webovky, kde najdete opravdu vše, co potřebujete vědět, pokud se rozhodnote na festival vyrazit.

Slibuje se zde kvalitní zázemí, skvělá muzika a to po celé tři dny festivalu. Pokud byste byli opravdu nenasytní, pak vyražte ve čtvrtek a pátek na Loděnicu, v sobotu se vraťte do Mohelnice na Dostavník, v neděli Dostavník zakončete ve 12,00 hodi, což je tradiční konec festivalu a opět se vraťte do Piešťan.

Technicky je to možné a finančně jen pro ty majetnější, ale ta energie co nabydete Vám určitě vystačí na několik týdnů.

 

Ale co „čert nechtěl“ letošní termínová listina je na tento víkend obzvláště nabuzená. Ve stejném termínu jako Loděnica či Mohelnický Dostavník se letos koná i Trampský širák, který se každým rokem rozrůstá do nebývalé podoby. Zřejmě organizátoři nevěřili tomu, že Dostavník letos bude a proto se rozhodli tradiční termín (okolo 6 – 7. září) o víkend posunout blížeji k létu. Je to škoda, když si tak tři skvělé akce zbytečně konkurují a odčerpávají si navzájem publikum, kterého není zase až toliko.

A to nemluvím o Zlínském Woodstoku, který se taktéž přesunul na první sobotu v září tedy 01. záři.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010