Poslouchat country znamená žít country . . .

Festival Florenc – 05.07. – 06.07. 2012 – oslava jednoho výročí

04.07.2012 14:13

Hned první myšlenka mne napadla, ti Pražáci již neví roupama kde a co. Ale omyl přátelé. Florenc je název festivalu a nejspíše i název firmy akci konající, nikoliv místa, festival se koná na atletickém stadionu ZŠ ve Velkém Újezdu u Olomouce.

A jeho program je více, než atraktivní, takže nedostatkem financí určitě pořadatelé netrpí. Kde a co ať napoví mapka s dokreslenými orientačními body (doprava autem a odkaz na mapu). Na hlavním dálničním tahu Olomouc – Ostrava najdete Velký Újezd velmi snadno a tak možnosti se dopravit na festival jsou všechny myslitelné (vyjma letadla a kouzelného koberce – ta první nepraktická – jinak né, že by to nešlo, ta druhá nemožná).

Ti méně movití mohou dorazit se stanem, kde složit hlavu, to mají pořadatelé taktéž vymyšleno viz již uvedená mapa. A areál a fotečky, které podporují pořadatele a k jehož desetiletému výročí se festival koná zde. Samotný festival se ale koná na uvedeném hřišti viz výše.

Vstupné na oba dva dny není vůbec závratné – 240 Kč (ale pokud jdete jen na jeden den, zaplatíte stejně za oba dva dny) a to v případě, že nemáte vstupenky z předprodeje, tam byste zaplatili ještě méně.

Ale na co je třeba si dát pozor, jsou určitě podmínky festivalu. Ty jsou spíše podobny rockovým festivalům, než těm, na které jsme většinou zvyklí my, žánroví fanoušci.

Tzn. žádné pití a jídlo s sebou, fotoaparáty či kamery nechte rovnou doma, fotit Vám nedovolí a pokud se o to pokusíte, se zlou se potážete. Sedět jen tam, kde Vám to umožní pořadatel, uvolněná atmosféra se moc nepodporuje. Škrtat se zápalkami znamená vyhazov, ulevit si mimo WC znamená cejch a vyhazov.

A pokud se dospustíte čehokoli, co není dovoleno, hned šup s Vámi za plot. Podmínky dost tvrdé, ikdyž ve většině případů pochopitelné. Areál není louka někde nad lesem, kde se pod odjezdu návštěvníků má příroda příležitost další rok vzpamatovat.

No a jak budou svá omezení pořadatelé praktikovat v praxi, to se teprve ukáže. Chápu, že musí být napsány podmínky, aby se nedalo zneužívat, ale na žánrových akcích tato opatření nejsou moc zvykem. Tam vždy vládne spíše kamarádská a příjemná atmosféra. Ale organizátoři nejspíš ví své. A ti z Vás, co chodíte i na rockové akce, tam to asi nepřekvapí.

Strategie festivalu a její marketing je jasný. Dostat do areálu co nejvíce lidí (otevřeno 2 hodiny před programem) a nechat je utrácet za pití a jídlo, a zisk z prodeje má zaplatit relativně nízký vstup. A samozřejmě zviditelnění areálu Florenc. Vstupenka je na oba dva dny, pokud jdete jen v pátek či jen ve čtvrtek, zaplatíte stejně.

Ve čtvrtek spíše mladší ročníky s tancovačkou na závěr ve stylu Kabát revival, v pátek spíše žánrově se zpíváním u ohýnku. Hrát budou Marieni se Stráníky – toť dostatečná záruka, že se hrát bude. Kdo zná Víťu Troníčka a spol. ví své.

Ale teď již k programu – ten je více, než zajímavý. Ve čtvrtek laděno spíše na fanoušky nežánrové muziky – Chinasky a Tomáš Klus, jistě kvalitní hvězdy, něco rockenrolu a na závěr tancovačka alá Kabát a spol.

Sobota je žánrová – Bobek, Marieni, Stráníci, bratři Nedvědi – tedy kombinace hvězd a známých tahounů kolektivního zpívání (Nedvědy, ty u ohně již těžko uvidíte), tedy marketingově dobře namícháno. Na závěr ohňostroj – no neber to za ty prachy.

Přesto se mne o festivalu nepodařilo zjistit další detaily – např. kdo bude hrát s Pavlem Bobkem, uvážím-li, že sestavy, které jej zpravidla doprovázejí mají závazky jinde a celou řadou dalších. Spíše to vypadá na ojedinělou akci, kterou organizuje fa Florenc ke svému 10. výročí.

Tak teď víte vše, záleží jen na Vás, jestli podmínky organizátorů přijmete. 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010