Poslouchat country znamená žít country . . .

Early Times a Bujón - brněnský bluegrass

27.03.2012 10:51

O obou kapelách jsem na webu již několikrát psal. Bluegrassových sestav je v Česku celá řada, vedle těch špičkových a vystupujících na světových festivalech jsou to i ty regionální, musím ale říci že všechny hrající BG sestavy jsou o třídu a více lepší, než rádoby hospodské sestavy hrající tu onu známou „směsku“ písní hlavně pro lidi, jak se říká. Je to především tím, že BG vyžaduje alespoň průměrnou instrumentální vyzrálost muzikantů a pokud ji hudebníci mají, zároveň zvládnou zahrát na přijatelné úrovni.

Všechny BG kapely mají své zázemí v asociaci, ve svých webech, v silných diskuzních skupinách, to vše vede k tomu, že se i v době celkem pro koncertní vystupování a kulturu vůbec obtížném BG skupinám daří spolu komunikovat, hrát a udržovat si vysokou kvalitu produkce.

Přesvědčovat se o tom můžete téměř na každém kroku, není víkend, kde by se někde nehrálo. Akcí a akciček je stále dostatek i když na druhé straně se s BG na velkých festivalech setkáváte poskrovnu, pokud nepočítám ty vysloveně na bluegrass zaměřené.

Ani v kalendářích veřejně dostupných na řadu akcí nenarazíte, prostě BG komunita si své pozvánky a vystupování šíří prostřednictvím svých nástrojů – specializovaného webu, či přímých mailových kontaktů.

Dovolte mne tedy Vás upozornit na akcičku, kterou pořádá kapela Early Times a Bujon.

Pokud v Brně znáte hospůdku s názvem Duck Bar na Kaménce, vězte, že 29. března 2012 zde zahraje avizovaná kapela Early Times a další BG sestava z Brna – Bujón.

Detaily najdeš na plakátku, tak stačí jen vyrazit na Kaménku.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010