Poslouchat country znamená žít country . . .

Druhá Tráva je opět doma z Ameriky a na závěr roku plánuje řadu koncertů

20.11.2010 11:55

Po návratu Druhé trávy z USA se pro fanoušky chystá kromě samostatných koncertů také několik dalších druhů vystoupení. Druhá tráva se zúčastní koncertů s legendárními Poutníky, kdy si Robert Křesťan a Luboš Malina připomenou nejznámější písničky z nejslavnějšího období. Příští týden, 24. listopadu, DT vystoupí v pražské Lucerně při oslavách 20 let časopisu Folk & Country (dnes Folk).

V polovině prosince čekají diváky v Kladně, Příbrami a Praze tři dvojkoncerty Druhé trávy s americkým baskytaristou Fernandem Saundersem a jeho kapelou. Vrcholem společných koncertů by mělo být spojení hráčů obou kapel a křest v prosinci vydávaného CD Fernando Saunderse - Plant a seed. Kromě řady zahraničních jmen, která se na CD podílela, uslyšíme i housle Karla Holase a banjistu Druhé trávy Luboše Malinu.

Americký baskytarista a zpěvák Fernando Saunders, mj. spoluhráč Lou Reeda, natočil nové album, na kterém se podíleli čeští muzikanti Karel Holas (housle) a Luboš Malina (banjo). CD se bude jmenovat Plant A Seed, vyjde v prosinci a Saunders je bude propagovat i na krátkém českém turné (z toho tři koncerty odehraje s Druhou trávou).

Letos v prosinci do Čech přilétá se svým americkým bubeníkem JT Lewisem, spolupracovníkem Tiny Turner, Stinga, Whitney Houston, Herbie Hancocka a dalších, doprovodí je klávesový mág Martin Chabloz a Lawrence Lina – kytarista a hráč na foukací harmoniku ze Švýcarska. Fernando Saunders je jedním z nejvyhledávanějších muzikantů světových hvězd, absolvoval turné a nahrával s takovými umělci jako je Eric Clapton, Joan Baez, Marianne Faithfull, Jimmy Page, John McLaughlin. Českým televizním divákům se také představil na Oslavě dvaceti let od pádu železné opony – koncertu pro Václava Havla po boku Joan Baez, Suzanne Vega, Lou Reeda a Renee Fleming.

 

Před koncerty s FS Bandem si Luboš Malina a David Landštof odskočí na křtící minitour s Kateřinou Garcia. Garcia pokřtí své druhé album Before Dawn na koncertech 11. prosince od 20:00 v pražském KC Vltavská a o den později, ve stejný čas v brněnské Staré pekárně. Předchozí debutní album Wowen Ways bylo kritiky i posluchači oceněno, což potvrzují - Nominace Akademie populární hudby - Anděl 2007 v žánru world music, Nominace amerického serveru The indie acoustic project - deska roku v žánru Celtic (2007) nebo posluchači vyjádřený zájem - 3. nejprodávanější debut v ČR 2007 dle IFPI.cz. Ukázky z vydávaného alba si můžete poslechnout zde

Že muzikanti nemají klid ani okolo Vánoc nebo dokonce mezi Vánocemi a Novým rokem (snad kromě pravidelných Vánočních prázdnin v Telči), potvrzují společné koncerty Druhé trávy s plzeňským Copem. Tato špička české bluegrassové a folkové scény společně zahraje 21. prosince v KD Vltava v Českých Budějovicích, 27. prosince v plzeňské Měšťanské Besedě a 28. prosince ve znovuotevřeném pražském Mlejně.

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010