Poslouchat country znamená žít country . . .

Dřevohostickej folkáč – 18.08.2012

10.08.2012 12:26

Dřevohostickej folkáč patří k těm festivalům, za nimiž stojí zkušenosti z kapelního hraní, profesní erudice a především krásné prostředí zámecké zahrady

Folkáč začala dělat skupina Pupkáči, ale vlastně hlavně manželé Prudilovi a spíše Blanka Tornádo Prudilová z nedalekého Lipníka nad Bečvou. Zpevačka, autorka skupiny Pupkáči, moderátorka a organizátorka se zkušenostmi (předzahrady v Lipníku, práce s medii i jako pracovní náplň), která se po rozpadu Pupkáčů na chvilku odmlčela, aby se znovu nadechla do dalšího hraní.

Ale mezitím Dřevohostickej Folkáč běžel a letošní osmý ročník je připraven na sobotu 18. srpna 2012 od 14,00 hodin v areálu zámecké zahrady v Dřevohosticích. Festival folkové a jiné dobré muziky s tradičním závěrečným jamováním.   

Blanka jako zkušená matadorka ví, že co si kolem propagace neudělá sama, jiní udělají ztěží a tak připravila pro „média“ informaci, kterou lze jen těžko nějak ještě doplnit.

Dále tedy použiji její text, který jsem do mailu obdržel . . .

Jako nesoutěžní „předjezdec“ osmý Folkáč jako každý rok zahájí trampfolková kapela z Lipníka nad Bečvou s názvem 3M+B (exPupkáči).

První se o přízeň diváků v diváckém hlasování bude ucházet CARETA, folková kapela, která své autorské písničky přiveze z Křenovic u Slavkova. Následovat budou „kluci šikovní“, jak o sobě píší na svém webu - folkrockový PASS ze Zlína.

Vysočinou zavoní moderní bluegrass v podání chotěbořského DOSTAVNÍKU. Příjemný akustický „familyfolk“ ověnčený mnoha cenami přiváží rodina Švédových z Moravského Krumlova, známá jako ŠVÉDOVA TROJKA. Diváckou soutěž uzavře nejvzdálenější kapela – až z Nového Boru přijedou pop-folkoví ZHASNI a v Dřevohosticích to pěkně rozsvítí.

Po divácké soutěži přijde čas pro prvního hosta: STRÁNÍCI už patří po téměř třiceti letech muzicírování ke stálicím folkové scény, jsou ozdobou mnoha festivalů. Přijedou nám pohladit uši z Českého Jiřetína.

Loňský vítěz diváckého hlasování, čistě pánská kapela FALEŠNÁ KARTA, přijede z Nového Města na Moravě a potěší všechny milovníky moderní trampské písničky.

Po osmé večerní se představí další host. Pražská multižánrová kapela na hranici folku, swingu, jazzu i rocku BEZEFŠEHO roztančí, roztleská a rozjásá celý zámecký areál. Sefšímfšudy.

Pódiovou zvučenou část festivalu uzavře třetí host, kterého pravidelným návštěvníkům Folkáča netřeba dlouze představovat: EPY DE MYE vyhrála na celé čáře třetí ročník festivalu v roce 2007. Od té doby urazila kapela velký kus muzikantské cesty a dozrála do fáze viru, kterým se dobrovolně a opakovaně nechávají infikovat tisíce nadšených fanoušků.

Po vystoupení Epy de Mye festival přeroste ve velký noční muzikantský jamsession bez napětí. Pod pódiem vznikne unikátní hudební těleso náhodnou fúzí festivalových kapel za významné podpory hudebně velmi zdatných posluchačů. Jam nebude nijak organizovaný, kdo bude hrát s kým a co, to se nikdy neví, to bývá kouzelným dílem náhody a improvizace, do kterých není radno zasahovat. Tak se nechme překvapit…

Samozřejmou součástí festivalu je od nultého ročníku divácké hlasování. Vítězná kapela dostane věcnou cenu od pořadatelů a postoupí do dalšího ročníku, v roce 2013 si bude moci zahrát na devátém Folkáči v hlavním čase mezi hvězdnými hosty.

Festival budou opět moderovat zpívající spíkři Blanka Prudilová a Michal Odložilík.

Pro návštěvníky je za velmi příznivou cenu (za 100 Kč a děti do 140 cm zdarma) kromě dobrého programu připraveno velmi kvalitní zázemí. V ceně vstupenky je také možnost přenocovat ve vlastním stanu přímo v areálu zámecké zahrady, samozřejmostí je čisťounké hygienické zázemí včetně sprch a velké ohniště se spoustou dřeva. Na festival je připraveno příjemné posezení se stolovou úpravou, z velké části zastřešené, aby ochránilo jak před případným deštěm, tak před srpnovým sluncem. Občerstvení je rozmanité, četné a bez dlouhého čekání. Areál zámecké zahrady je pečlivě udržovaný a nabízí návštěvníkům festivalu také mnohá nehudební rozptýlení: dětské hřiště, malý ZOOkoutek s domácími zvířaty, bude otevřené hasičské muzeum, expozice v patře zámku, vyhlídková zámecká věž a infocentrum . . .

Opravdu vyčerpávající info, zbytek najdete na webu a zhruba časový orientační rozpis kdy která kapela vystoupí pak na přiloženém plakátu.

A pokud znáte kluky z Falešné karty ale i jiné muzikanty, pak víte, že pokoncertní jamování nejsou jen plané sliby a přání organizátorů . . . 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010