Poslouchat country znamená žít country . . .

Docuku připravují novou desku

24.11.2012 15:08

S valaškomezříčskou kapelou Docuku se potkávám v regionu již od roku 2002, kdy skupina vznikla. Tu zahrála na zlínském Fašanku, tu vystupuje v klubu, každopádně jejich repertoár vychází především z lidových písní moravských, slovenských, polských či balkánských. Svižně a dobře zahraná muzika s velkou energií vedla k tomu, že vlastním i jejich zatím dvě vydaná CD – Meziřečí a Domrtě!, byť se jedná spíše o muziku na pomezí folkloru a bigbítu, což není zas až tak můj šálek čaje. Ale muzika je to velmi výživná.

Kapelou prošla řada muzikantů. Svého času s nimi hrála i Lucka Redlová či Jitka Šuranská. V roce 2010 ale kapela prošla zásadními personálními změnami a od této doby působý ryze v mužském obsazení. Tři zakládající členy kapely - Jiřího Buksu- kytara, heligónka, zpěv, Romana Vavříka - akordeon, Karla Mikuše – bicí doplnili folklórní hudebníci z regionu, kteří mají hráčské zkušenosti i z jiných hudebních projektů.

Violista Dan Pšenica, kontrabasista Pavel Hanuštiak a houslista Kristián Lambert aranžují písně z předchozích dvou alb Docuku pro čistě mužský projev. Po 8 letech činnosti a více než 220 koncertech v ČR i zahraničí se Docuku v nově připravovaných písních vrací ke svým valašským kořenům.

A právě v těchto dnech Docuku připravuje další CD a to pod dohledem známé romské zpěvačky, muzikantky či sbormistrině Idy Kelarové, které se bude jmenovat Kdybych já věděl . . .

Muzikanti spolupráci berou velmi vážně a vše si pochvalují, ikdyž to znamená mnohdy opouštění zavedených postupů. Ida Kelarová má ve studiu údajně hlavní slovo, zasahuje do písní, mnohdy hrají jen někteří muzikanti, naopak do zpěvu se zapojují všichni.

Na nové CD se mohou fanoušci těšit na počátku příštího roku, CD vyjde na značce Indies Happy Trails a pokud se podaří dodržet nastavenou laťku, lze očekávat, že s CD kapela zaboduje podobně jako u prvního CD – Meziřící se kterým Docuku získali nominaci na hudební cenu Akademie populární hudby Anděl v kategorii world music.

S uvedením nového CD slibují muzikanti i spuštění nových webových stránek, ty současné jsou provizorium, kde snad najdete pouze odkaz na trailer k novému CD. Určitě více najdete na jejich facebookových stránkách.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010