Poslouchat country znamená žít country . . .

Další potlach u Stráníků - 23.06.2012

16.06.2012 11:47

O této aktivitě manželů Stráníkových jsem psal mnohokrát, přesto jsem se na Potlach nikdy zatím nedoslal. Důvodem je poměrně velká vzdálenost, která na sebe váže časovou i finanční zátěž.

A tak si na stránkách Stráníků jen prohlížím videa a nebo na jiných místech řadu filmových útržků, které mají mnoho společného. Dýchá na mě z nich vždy velmi dobrá atmosféra a skoro domácké prostředí. Je prostě cítit, že se zde muzikanti rádi vrací a hrají zde s chutí a drivem.

Věřte nevěřte, příští víkend to bude již dvanáctý potlach, který se odehraje v malebném prostředí příhraniční obce Kalek v Krušných horách na pozemku Kozí farmy a klubu U Drexlerů čp.13 a vše o něm se dočtete v odkaze – najdete zde nejen program, ale i mapu, jak se na místo dostanete a další důležité informace.

23. 06. 2012 od 13,00 hodin vypukne u Stráníků další muzicírování a program je samozřejmně již hotov a dramaturgicky namíchán. Organizátoři zvou následujícími libůstkami, cituji  . . .

Tahákem je hlavní host potlachu Slávek Janoušek, který si přiveze sebou i Luboše Vondráka, svého spoluhráče z dob Porty osmdesátých let. Na konci festivalu cca ve 22.00 hodin si dokonce můžete zatančit při skvělé muzice blues-rockové formace Mrakoplaš. Po zapálení slavnostního ohně, ke kterému nám zazpívá trampskou hymnu Vlajku trampfolková kapela Hluboké nedorozumění, nastoupí EKGM - zkratka ukrývající velmi temperamentní trampskou muziku. Samozřejmě uslyšíte i domácí Stráníky s Mirkem Ošancem, kteří představí svého nového spoluhráče na basu -  Páju Liptáka.

Od 14.00 hod až do zapálení ohně cca v 19.30 se představí Půl dechu do měchu - finalista loňského Notování, Městská - irský tradiční folk, Bejlí - sestava skvělých muzikantů okolo Petra Brousila, Panelákoví fotři - humorně - satiristický punk folk, Jerry a dcery - ti si na naše přání sebou přivezou Janu Hejkrlíkovou a doufáme, že nás nečím překvapí, A je to - dámská formace hrající autorský folk, Strunovrat - vítěz letošního ročníku Východočeského kola Porty.

Celou akcí bude tentokrát provázet tandem Míra Ošanec a Honza Dobiáš. O kvalitní zvuk se postarají manželé Helenka a Karel Toupalovi.

Festival je podporován obcí Kalek, která je i patronem a Nadací život umělce, která štědře podporuje nekomerční projekty našeho žánru. Velmi srdečně zdraví a zvou:

Verunka a Luboš Stranďa - Stráníci z Českého Jiřetína a jejich přátelé Terezka a Václav Drexlerovi z Kalku . . . 

Takže, nemáte- li to daleko, vzhůru za Stráníky!

 

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010