Poslouchat country znamená žít country . . .

ČR Olomouc – Živě – Bujabéza 93. pokračování

10.09.2012 17:58

O pořadu Živě je zde psáno mnohokrát, projektu, který běžel mnoho let, pak se zdálo, že již nebude, pak zase že jo a teď to vypadá že zase ne, ale 93. díl pořadu Živě je zde.

Dříve si stačilo dát do kalendáře druhá středa v měsíci a Živě jste nemohli propásnout. Ale teď je to všechno spíše, jak se podaří. Navíc Živě je opravdu žive a nedá se dát do archivu, pokud nestihnete a nebo si nenatočíte přenos, vše je pryč.

Někdy se s pořadem potkáte na stránkách kapely, které se díl týkal, ale to je spíše vyjímka.

Sandy bojuje o tradici, zatím tu tedy máme 93. díl. Již tuto středu 12. září 2012 ve velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc bude hrát olomoucká kapela Bujabéza.

Jako každý jiný díl - od 19,30 do 20,00 hodin jen pro posluchače ve studiu, aby se po časovém znamení ve 20,00 hodin a večerních zprávách přenesla  rozhlasovými vlnami i k těm posluchačům, kteří nemohou přijít do olomouckého studia. Pořad se vysílá celoplošně pro celou republiku v rámci Koncertu Studia Noc.

K skupině jen pár řádek, určitě jste kapelu již zaznamenali a víte, pokud ne tak vězte . . .

Bujabéza vznikla v roce 2008 a od počátku šla vlastní cestou zhudebňováním lidových písniček ze Sušilových sbírek. Proto se podobá řadě jiných kapel, které vychází z folklóru, ale odlišují se právě tím, že dělají vlastní muziku.

Na loňském festivalu Zahrada 2011 získali prestižní cenu “krtka“, před nedávnem se vrátili z letošního Mohelnického dostavníku s dvěmi druhými místy  a Cenou ČR Olomouc. S úspěchem vystupují po celé republice na festivalech i samostatných recitálech a dokladem jejich píle jsou dvě vydaná CD s průřezem repertoáru, se kterým se představí i v uvedeném pořadu Živě!

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010