Poslouchat country znamená žít country . . .

Country Vojtěchov – 13.07. – 14.07. 2012, to si nenechejte ujít

23.06.2012 19:40

Festival na kterém na Vás dýchne nejen perfektní muzika, ale i romantika hlubokých lesů, nedaleko (přes kopec skok) kouzlo krasových Javoříčských jeskyní a hrad Bouzov vlastně na dohled.

Vojtěchov – Hvozd (Prostějovský kraj) je malá víska (GPS: 49°39'8.815"N, 16°54'25.463"E), která má ale na své jediné křižovatce pověstný hostinec U posledního Mohykána s nádherným interiérem, ale i exteriérem – totem a indiánská týpí se nedají přehlédnout, ale pokud byste čekali provedení alá westernová městečka či táborové akce, jste na omylu. Týpí mají ohniště a originální posed kolem něj. Přes potok je to pak na stanovací louku a areál s podiem a tancplacem jen pár metrů. Areál má stoly a sedací část pod slunečníky, ale posedět a vnímat muziku můžete všude kolem.

Do lesa je to skok a pokud rostou, tak tady se houby nehledají, ale jen sbírají. V lese je opravdová divočina, ale můžete i cestou nescestou a za hodinku jste u Javoříčských jeskyní, a pokud se rozhodnete, návštěva určitě stojí za to.

Ale na festivalu moc volného času mít nebudete. Doporučuji dorazit již v pátek do 17.00 hodin, postavit stan a vklidu si dát pivo a zajít k Mohykánovi na prohlídku a nějaké to originální jídlo pak od 19.00 hodin se nechat vtáhnout do muziky a celkového dění.

V pátek běží oficiální program od 19,00 až do 01,00 hodin, ale pak se zpravidla muzicíruje všude do ranních hodin, a zatímco jiní si jdou ráno na chvilku zdřímnou, další vstávají a hraje se dále. A to nejen v areálu ale i U Posledního mohykána, kde když je našlapáno, tak koncentrace skvělých bluegrassových muzikantů je velice vysoká.

Pak je chvilku na oddech a v sobotu ve 13,00 hodin to vypukne znovu a maraton se opakuje znovu až do neděle. A pak si dáte třeba ty jeskyně a nebo přímo Bouzov, parádní víkend.

Jen věřím že letošní třinácka bude k Vojtěchovu milosrdná – proč? No protože festival vypukne v pátek třináctého a navíc je to třináctý ročník, v sobotu se začíná ve 13.00 hodin. Naštestí účinkujících kapel je 15, ale kdoví zdali všichni dorazí? I tak to snad bude vše v pohodě, neboť když ve Vojtěchově prší, tak to stojí za to.

Ale i na déšť jsou pořadatelé připraveni, jen U Mohykána se koncentrace neúměrně zvětšuje do vysoce nasyceného roztoku. Vedle sedících jsou i stojící a pokud před tím trochu zmoknou, pak je zde onen příslovečný úžasný smrádeček a teploučko.

Country Vojtěchov je především o bluegrassové muzice a trochu country a vůbec oné směsice skvělých instrumentálních výkonů a sestav s banjem, kontrabasem, dobrem, mandolínou, houslemi a kytarami. Stačí jen mrknout na program, kdože to na Country Vojtěchově letos bude řádit a všem fajnšmekrům žánru začínají „téci sliny“.

Na festivalu jsem byl celkem čtyřikrát, zažil vedra i deště, ale mohu sám za sebe říci, vždy to bylo perfektní. Sice se moc nevyspíte, ksichtovní image dostává hodně zabrat, oblečení pomalu nevysléknete, ale „baterky“ jsou vždy dobity na 110 %.

Takže toliko natěšení a teď fakta. Festival pořádá, jak jinak, než známá BG kapela regionu - Taverna a kapela si pozvala hned 15 skupin.

V pátek od 19,00 vystoupí:

od 19.00 Fiddle Dedee

od 20.00 Wyrton

od 21.00 Náhoda

od 23.00 Blueland

od 24.00 Zbořec

V sobotu od 13.00 hodin další program:

od 13.00 Dobro

od 13.50 Blue Stones

od 14.40 The Log

od 15.30 AM Úlet

od 16.30 Silent Rain

od 17.30 Giant Mountain´s Band

od 18.30 Taverna

od 19.30 Album

od 20.30 Větrolam

od 21.30 Neznámi

a pak countrybál s kapelou Větrolam až do nedělních ranních hodin…

Na festival můžete pešmo, kolmo, autobusem či autem, pokud dorazíte autem, parkuje se na stanové louce, kde i stany postavíte. Areál je hned vedle, sociální zajištění OK, občerstvovacích stánků hafel a hospoda U Posledního Mohykána přes potok pár metrů.

Pokud ještě váháte, mrkněte na foto, vidíte vše podstatné. A vstupné – 7 piv za pátek i sobotu (to myslím 7 moravských piv, Pražáci by to měli cca za 4 piva), tož nekupte to.

Stránky festivalu jsou zde, vše kolem historie pak tady.

A jak to vypadá u Mohykána – foto a jinak již jen plakátek akce.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010