Poslouchat country znamená žít country . . .

Chcete psát tramspké povídky ?

03.09.2010 09:49

Trapsavcem snadno a rychle je publikace, která s humorem a nadsázkou seznamuje zvídavé čtenáře s těžkostmi i radostmi nejen kolem psaveckého tvoření, ale naznačuje i ledacos ze zákulisí samotného Trapsavce.

Její autorkou je Jaroslava Šálková - Kavče, která ví moc dobře o čem píše, neboť je mnohonásobnou vítězkou Trapsavce a dalších trampských literárních soutěží a v prostředí Trapsavce se pohybuje od jeho prapočátků. Tedy ještě v dobách, kdy se příspěvky do Trapsavce psaly ještě psacím strojem a potřebný počet kopií by dosažen pomocí kopíráků vložených mezi jednotlivé listy.

Hlavní postavou je nadějný psavec Pomalá Tužka, který se stává průvodcem, lektorem i studentem v předmětu zvaném Trapsavectví a na své cestě potkává celou řadu literárních úskalí. Jména jednotlivých kapitol mnohé napoví - Pomalá Tužka vstupuje do děje, Pošlete svého hrdinu na vandr, Notýsek a nástěnka, Ten chce to a ten zas tohle, Putování za rozpletením zápletky, Smrt příživnickým citoslovcům, Důvěrná chvilka, Když se hemží postavy...

Nechybí ukázky zpracování stejného tématu různými způsoby, varování, i velmi potřebný návod, jak se má trampský psavec chovat při komunikaci s médii :-).

Ale hlavně,  nejde ani v náznaku o mentorování z pozice „té slavné“ vůči „těm začínajícím“.
Cena za to, že se stanete snadno a rychle úspěšným Trapsavcem bořícím mnohá klišé, přicházejícím s originálními tématy a vstupujícím do psaveckých dějin je dvojí a obě mají podobu finanční.

V prvním případě jde o částku potřebnou k zakoupení decentní poličky potřebnou k vystavení Zlatého trapsavce, o jehož získání - po pečlivém přečtení Kavčina psaveckého manuálu - není třeba pochybovat.

Tou druhou je přímá investice do nákupu publikace Trapsavcem snadno a rychle a jde o částku zanedbatelnou, zvláště, když uvážíme jistý zisk a přínos nejen v podobě následného publikování vašich vítězných povídek v trampských časopisech, na FOLKtime a dalších serverech, ale hlavně i jejich trvalé umístění v hlavách a později i v srdcích mnohých mladých autorek (v rámci genderové rovnosti samozřejmě připojuji, že i v srdcích mnohých mladých autorů).

Cena publikace Trapsavcem snadno a rychle je 35 Kč + poštovné a lze ji získat přímo v Kavčině nakladatelství RODOCAPSA.

https://www.rodocapsa.cz/

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010