Poslouchat country znamená žít country . . .

Bystřické banjo – 20.října 2012

21.10.2012 08:55

Včera se v odpoledních hodinách opět v sále kulturního domu Nadační ve Velké Bystřici uskutečnil již XIV. ročník Bystřického banja. Akce, kterou v život uvedl Jerry Koš a kterou organizačně převzali další kamarádi z MS Bandu, především Luděk a Alena Kafkovi.

Na Banju se představili postupující z Regi banja a při pohledu na seznam účinkujících se jednalo o silné regionální kapely.

Banjo zahájila skupina 3M+B, následník bývalých Pupkáčů z Lipníka, kde gro kapely tvoří manželé Prudilovi a jejich syn Matěj + Michal Odložilík. A pak již následovala soutěžní přehlídka známých kapel, které se v regionu objevují stále více a více – Freďáci z Přerova se svým country bluegrassovým soundem, trapské uskupení Falešná karta, olomoucká Soft & Easy, která zahrála namísto původní kapely Domino, kteří na Banjo nemohli dorazit jako postupující z Regi banjo v létě.

A dále to byly skupiny Welcome Drink, Václavov, Alibaba z Horky na Moravě či Kelt Grass Band ze Stránského. Všechno kapely, o kterých jste na těchto stránkách mohli číst řadu příspěvků. Soutěžní část pak doplnilo vystoupení hostů – olomoučtí Přátelé a na závěr Nezmaři.

V duchu nového dramaturgického přístupu, který nový tým uplatnil již v letním Regi banju, ubyl počet vystupujících a naopak každá z kapel dostala větší prostor pro svoji prezentaci a hraní.

Moderátorsky vše zastřešovalo duo Blanka Prudilová a Michal Odložilík, již zkušená moderátorská dvojice. Na závěr je vždy slibován velký jam session, což je na Banju již velká tradice. A jelikož zde byli pánové z Falešné karty a nakonec i Nezmaři, jistě se hrálo dlouho do noci.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010