Poslouchat country znamená žít country . . .

Blues Alive 2010 - 18.11. 20.11.2010

18.11.2010 10:46

Pokud nepůjdete do stávky, vyjďte do Šumperku na 15. ročník festivalu Blues Alive, bližší info přináší sami pořadatelé . . .  cituji 

„Patnáctka na Blues Alive bude ve znamení nejpočetnější a nejkvalitnější zahraniční účasti za celou historii,“ říká ředitel DK Šumperk Vladimír Rybička. „Zároveň se ve větší míře než obvykle na festival vrátí hudebníci, kteří v minulosti na Blues Alive v roli hlavních hvězd již vystoupili. Diváci je ale budou moci slyšet v nových sestavách a polohách,“ doplňuje dramaturg Ondřej Bezr. Ke zmíněným hvězdám patří například kytarista Corey Harris, hráč na harmoniku Johnny Mars, kytarista a zpěvák Michael Roach nebo izraelsko-nizozemsko-americká formace NO Blues. Nejslavnějším „gratulantem“ se ale na závěr celého programu stane hudebník, kterého ještě Blues Alive nemělo čest hostit: Johnny Winter, jeden z největších žijících bluesových kytaristů všech dob. 

Festival zahájí ve čtvrtek 18. listopadu Visegrádský večer složený z kapel z Polska, Maďarska, Slovenska a České republiky. Většinu pravidelní návštěvníci Blues Alive již znají, jako například české Gumbo Ondřeje Konráda, slovenský ZVA 12-28 Band, polské Boogie Boys, popřípadě uvidí poprvé – maďarsko-americké Karen Carrol and Mississippi Grave Diggers.

„Program pátečního večera jsme postavili jinak než obvykle,“ říká k dalšímu dni Ondřej Bezr. „Vždy se snažíme uvést hudebníky, kteří v České republice a na Blues Alive ještě nehráli. Nyní je to naopak: v pátek diváci uvidí kapely, které zde již s velkým úspěchem vystupovaly. Letos ale v jiné poloze, sestavě či s jiným repertoárem než poprvé,“ doplňuje. Hlavním tahákem se stane společný akustický koncert Johnnyho Marse, vůbec první velké hvězdy Blues Alive, která se objevila v Šumperku na třetím ročníku v roce 1998. Druhou páteční hvězdou bude Corey Harris z USA, který zazářil na 9. ročníku v roce 2004, kdy publikum nadchl se svou kapelou nejen vynikajícím spojením blues a kořenů africké hudby, ale také neúnavným nočním jamováním i s českými hudebníky. Páteční večer završí izraelsko-nizozemsko-americká formace No Blues, která poprvé koncertovala na Blues Alive v roce 2007 na 12. ročníku.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010