Poslouchat country znamená žít country . . .

Bernské Alpy a festival v Thunu

01.08.2012 01:06

Bernské Alpy a na jejich severním úpatí Thunské jezero a BG festival, který se koná na malém ostrůvku v Thunském jezeře, spojeným s pevninou úzkou dřevěnou lávkou.

Bernské Alpy to je horská skupina v Západních Alpách mezi údolím Rhôny a Reussu a Švýcarskou plošinou. Západní část je vápencová (nejvyšší hora je Wildhorn, 3248 m n.m.), východní část z krystalických hornin (nejvyšší hora je Finsteraarhorn, 4274 m n.m.) a zaledněná a pak krásné jezero obklíčené řadou míst. Dlouhé 17,5 km a široké přes 3,5 km na jejímž severní části se nachází Thun s necelým 43.000 stálými obyvateli.

A taky ne nijak velký a významný festival, dříve spíše bluegrassový. Účast 4 kapel z toho dvou v ne BG stylu a jejich dva bloky hraní, jeden odpoledne a druhý večer. Vstup zdarma a spíše pohodová záležitost. Po určité době zde vystupovala i česká kapela – BG Cwrkot, kterou jistě milovníci bluegrassu znají – bratři Brandejsové, Jan Lžičař, David Gábor a Marek Macák a především velmi tradiční bluegrass.

A protože pozvánka na ně padla na doporučení Lilky Pavlak, byla na festival pozvána i ona a tak si můžete přečíst reportáž z této akce a porovnat atmosféru a vůbec průběh s českými podobnými akcemi.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010