Poslouchat country znamená žít country . . .

Asonance slavila před vyprodanou Lucernou aktualizováno

19.12.2011 15:50

Kapelu Asonance, která slaví letos 35 let svého trvání, zdobí poctivá práce a dlouhodobé se věnování určité muzice, od které se muzikanti odklánějí jen zřídka. Posluchač tak ví, že pokud půjde na koncert, uslyší přesně to, co očekává, zná a na co se těší. I to je důvod, proč si kapela udržuje řady posluchačů a fanoušků a její koncerty jsou vždy zážitkem a tudíž není divu, že zpravidla vyprodané. Vydaná muzika na hudebních nosičích si najde cestu ke svým věrným, kapela je sama sobě vydavatelem, a tak se jejich písničky dají pořídit za rozumnou cenu a prodávají se na dnešní dobu v netradičních objemech.

Asonance, to je především pečlivý výběr skladeb pocházejících z Britských ostrovů, kongeniální texty, co zachovají původní obsah, perfektní ovládání nástrojů a aranže, krásné vícehlasy i sóla a zcela jistě i pevná ruka kapelníka. Původní repertoár skupiny je směsí folku a country, později pod vlivem Joan Baez přicházejí na scénu americké a britské balady, které skupinu nasměrovaly k lidové hudbě britských ostrovů.

S těmito atributy Asonance působí a hraje oněch 35 let a ikdyž se z původních čtyř zakladatelů skupiny v roce 1976, kteří kapelu založili co by studenti pražského gymnázia Jana Nerudy, se dnes na jevišti vyskytuje pravidleně jen Honza Laštovička, jedná se o kapelníka, který je zároveň autor všech českých textů, dobrý instrumentalista a skvělý hráč na irské loketní dudy, kytaru a irské buzuki. Honza je tak tím pravým motorem kapely, kterou dle statistik za těch 35 let prošlo celkem 27 muzikantů. O jejich poslední CD Království Keltů byl nebývalý zájem, každý jejich koncert představuje zvýšenou pozornost fanoušků a posluchačů této muziky.

Asonance své oslavy nasměrovala do svatostánku muziky – Lucerny – a měla vyprodáno. Jak to v Lucerně vypadalo, co se odehrálo, co zaujalo a překvapilo, to vše popsal ve své reportáži přímý účastník Tomáš Pohl, který se o své zažitky podělil se spoustou dalších zájemců ve své reportáži, kterou umístil na FolkTime a můžeš si ji celou přečíst zde

Nyní se objevila další reportáž z této jedinečné akce a to v podání Tomáše Hrubého a tak celkový pohled doplnňuji i o tuto část, vše najdeš zde

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010