Poslouchat country znamená žít country . . .

Akce kluby říjen

29.09.2010 22:03

Klub Mlejn se po rekonstrukci vrátil na svou původní adresu, tedy na Kovářovu ulici v Praze-Stodůlkách. Poslechnout si tam můžete například 11. října Traband nebo o den později Fleret s Jarmilou Šulákovou.

Nastává čas, kdy se opět shledáme v divadle GONG v pražských Vysočanech, abychom vyjádřili Poctu trampské písni. Je to pořad, při kterém se již poněkolikáté setkáme se zajímavými hosty, jako je Jitka Vrbová a Standa Chmelík, Miki Rywola, Kapitán Kid, Pacifik a Jarda Samson Lenk.

Časem lze pozorovat, že obecenstvo je také stálé, atmosféra, jakou umí v sále vytvořit, jistě stojí za ochutnání. Tak tedy, přijďte do naší velké rodiny 6.10.2010 v 19,30 hodin a jistě si odnesete domů nezapomenutelný zážitek.

Pozvánky na dva koncerty sestavy Žalman&hosté, které se tentokrát budou konat na jihu Moravy:

První koncert sestavy Žalman&hosté se bude konat v úterý 5.10. od 19:30 v kině Koruna v Břeclavi.
Druhý koncert ve středu 6.10. od 19:00 hodin v sále Evropa v Masarykově muzeu v Hodoníně.

Je to taková mini šňůra naším nejjižnějším koutkem země. Ve čtvrtek se pak ti mí muzikanti přesouvají na koncert do Bratislavy...

Společný koncert skupiny Žamboši a písničkářky Lucie Redlové se koná v Brně v klubu Fléda v úterý 26. října od 20 hodin.

Skupina Bezefšeho zve na koncert do Malostranské besedy v Praze: „Hrát a zpívat budeme jako vždy z plných plic, písně známé i několik našich novinek. Příležitostí zahlédnout nás v nejbližší době mnoho nebude, neb své síly brzy upřeme do natáčení třetí studiové desky. A jak pevně doufáme, i v tomto směru bude na co se těšit. Nicméně teď se my těšíme na vás, milí naši posluchači, abychom společně s vámi vytvořili v Besedě tu správnou atmosférku.“ Koncert proběhne v neděli 10. října od 19.30.

Třikrát bude hrát pro české publikum kytarista Alex de Grassi, který se narodil v Japonsku, ale vyrůstal v San Franciscu. Původně se učil hrát na trubku, ale od 13 let hraje na kytaru. I když je ve hře samouk, jeho kolegové jej považují za jednoho z nejvirtuóznějších kytaristů současnosti. Alex de Grassi  vystoupí v rámci festivalu Kytara napříč žánry 5. října v Táboře, 6. října v Praze v Malostranské besedě a 7. října v Kadani.

Eva Henychová začíná turné k uvedení svého úplně nového alba Sinaj. Hrát bude například v pondělí 4. října v Praze ve Foerstrově síni (Pštrossova 17), 9. října v Nejdku (evangelický kostel) nebo 10. října ve Žďáru nad Sázavou (kostele sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře).

Koncertem skupiny Neočekávaný dýchánek začne ve čtvrtek 7. října v brněnském klubu Stará Pekárna festival Etno Brno 2010. Neočekávaný dýchánek pokřtí své nové CD Plech.

 

Další zajímavý koncert se odehraje v Paláci Akropolis v Praze ve středu 13. října, kdy se zde publiku představí maďarská skupina Parno Graszt, o které autor encyklopedie Rough Guide to World Music Simon Broughton prohlásil: „Oni nečerpají z kořenů romské hudby. Oni jsou zosobněním těch kořenů.“ Multigenerační rodinná sestava z maďarského venkova hrála prvních patnáct let pro publikum ve svém okolí. Jejich první album produkoval virtuózní romský cimbalista Kalman Balogh a dnes Parno Graszt koncertují na velkých světových festivalech. Vedle kytar a akordeonu mají v sestavě i mlékařské konve nebo imitaci basy ústy.

Bluegrassový Monogram zve na další ze svých pravidelných koncertů v pražské Restauraci U Vodárny (Korunní ul., Praha-Vinohrady). Koná se v pondělí 11. října od 20.00 a jako host tentokrát vystoupí skupina Flashback.

Ve čtvrtek 14. října se v klubu Carpe Diem v Praze koná dvojkoncert písničkářů Davida Bartoše a Kuby Jandy.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010