Poslouchat country znamená žít country . . .

18. Bluegrass minifest - 30. 10. 2010

16.10.2010 10:29

V sobotu 30. 10.  2010 ve 20.00 hodin začne v hostinci „U Kuřítků“ v Lukách nad Jihlavou osmnáctý bluegrassový minifestival. Hlavním hostem večera bude skupina Blackjack, dále zahrají Swingtet a Druhej dech.

Večer otevře loucko-kamenická sestava Druhej dech, která společně s louckými Pražci a Direktem vytváří podhoubí pro růst silných bluegrassových osobností v tomto mikroregionu a skvěle se stará o atmosféru na většině místních bálů. S převážně českým repertoárem dokáží překvapit kvalitou podání a pánové Řehořové, Fischer, Kriegsmann a Beránek nechávají vyniknout slečnám Součkové a Fischerové, které jsou obě Hanky po Hanku Williamsovi a podle toho zpívají.

Překvapením jihlavského podzemí (doslova, kapela zkouší ve sklepě) a posledního roku je Swingtet, hrající skladby převážně jazzového původu z repertoáru Django Reinhardta, Bireli Lagrena a podobných. Příbuznost s bluegrassem je v akustickém podání, instrumentální náročnosti, ale hlavně ve spontánním rytmu, který vyzývá posluchače k pohybovému šílenství, nebo aspoň decentnímu klepání nohou. Mladí pánové Emmer, Pokorný a Hrubý pod vedením kytaristy Tomáše Honsy vás rozhodně přivedou do varu, pročež se ušetří na vytápění sálu.

Blackjack hraje na pomezí tradičního a moderního bluegrassu ve složení Ondra Plucha na kytaru, Martin Kubec na banjo, bratři Slávek a Ríša Podhráští na mandolínu a basu a jako host se s nimi objevuje multiinstrumentalista Ondra Kozák na housle. Texty písní jsou v angličtině a členové kapely jsou také autory mnohých z nich. Skupina patří ke špičce českého bluegrassu a pravidelně vystupuje na řadě festivalů v tuzemsku i v celé Evropě (na festivalu European World of Bluegrass 2009 Blackjack získal první cenu v popularitě u publika). Po úvodním demu z roku 2000 a dalších deskách letos Blackjack vydal své čtvrté album That Old Book Of Mine a skladby z něj, jak doufáme, zazní i v Lukách.

Pořadatelé z Chicken Pickin' Clubu vás zvou na první minifestival v této zimní sezóně a předběžně též navrhují: zaškrtněte si v kalendáři 11. prosinec, kdy do Luk zavítá legendární skupina Blanket.

Rezervace míst:
minifest@email.cz
605 433 194

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010